El primer barracó de l'institut Pla de l'Estany

El centre confia que l´alumnat de Batxillerat es traslladi dimarts de l´edifici principal, ara saturat, al mòdul prefabricat

01.10.2016 | 17:36
L´aixecament del mur de contenció de formigó que el fort pendent del solar ha obligat a construir, abans d´instal·lar el mòdul prefabricat de l´institut banyolí.

L´institut Pla de l´Estany, de Banyoles, preveu estrenar dimarts al matí el seu primer mòdul prefabricat, la solució provisional amb què el Departament d´Ensenyament de la Generalitat ha donat cabuda a l´augment d´alumnat del centre. El barracó entrarà en funcionament tres setmanes després de l´inici del curs 2016-2017.

Durant aquest temps, els 78 estudiants de Batxillerat als quals s´ha adjudicat el mòdul s´han allotjat a l´edifici de l´institut, que ha hagut de començar l´any acadèmic amb l´estretor de l´anterior. El seu trasllat al barracó, on ahir es completava la instal·lació elèctrica i de telefonia, es farà la setmana vinent –si no sorgeix cap imprevist d´última hora– i podran començar a utilitzar un espai que disposa de quatre aules, tres serveis, dos despatxos petits i una estança auxiliar.

El mòdul prefabricat va arribar tard a l´institut Pla de l´Estany, el 14 de setembre, quan feia dos dies que havien començat les classes. Des de llavors, el director del centre, Genís Barnosell, va remarcar que els operaris han treballat amb celeritat i, fins i tot, en cap de setmana. Els accessos i la zona d´esbarjo es van completar el 21 de setembre.

«Hauríem preferit que estigués a l´inici de curs, com el director dels Serveis Territorials –va admetre el director–, però les classes s´han fet amb normalitat». Barnosell va aclarir que la manca d´espai ha obligat l´alumnat i el professorat «a canviar de classe més del que hauria estat normal», cosa que els va agrair.

Augment demogràfic puntual

El creixement demogràfic que es va produir fa uns anys i que aquest curs ha provocat un augment d´alumnes a l´ESO, de 12 a 16 anys, ha forçat la instal·lació del primer barracó a l´institut Pla de l´Estany.
El centre va decidir que els estudiants més grans, i que coneixen millor el recinte, eren els adequats per ocupar un barracó «de nova construcció, ben aïllat i climatitzat, en aquest sentit millor que molts edificis», va apuntar el director. Les seves aules les utilitzaran els tres grups de Batxillerat de l´institut, dos de primer curs i un de segon; encara que continuaran acudint a l´edifici principal per utilitzar el laboratori, la sala d´informàtica i altres espais especialitzats.

Tot i les bones característiques del mòdul, l´institut parteix de la base que la necessitat del barracó té data de caducitat: quan l´actual generació de Secundària hagi completat la seva formació, ja que les projeccions demogràfiques preveuen un descens de l´alumnat. «La lògica diu molt clarament que les instal·lacions són temporals, a una dècada vista», va apuntar el director.

També ahir, el professorat va recórrer el nou equipament que, com va destacar Genís Barnosell, ha requerit una obra d´envergadura per tal de consolidar el terreny. L´institut Pla de l´Estany ocupa una superfície amb molt de pendent que ha exigit construir un mur de contenció de formigó armat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema