Pere Vila ha guanyat les primàries del Partit Demòcrata Català (PDC) per escollir la direcció de la federació de Girona. La seva candidatura s'ha imposat, amb el 80,28 % dels vots, a la de Marc Gafarot, que ha obtingut un suport del 19,72 %, segons ha informat aquest dissabte el partit en una roda de premsa a Barcelona. Els més de 2.000 associats gironins del PDC han pogut votar els candidats des d'ahir i fins avui, de manera presencial o electrònicament.

Pel que fa a les llistes comarcals, en cap dels casos s'havia presentat més d'una candidatura. Per tant, com que es tractava de llistes úniques, havien de tenir més vots favorables que negatius. La candidatura del PDC a l'Alt Empordà liderada per l'alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, ha aconseguit el 92,12% de vots favorables. La del Baix Empordà, presidida per l'alcalde de Mont-ras, Carles Salgas, ha rebut un suport del 90,7 %.

La de la Garrotxa, encapçalada per David Coromina, ha obtingut el 98,1% de vots favorables i la del Gironès, liderada per l'alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, el 94,24%. La candidatura del Pla de l'Estany, presidida pel regidor de Banyoles, Lluís Costabella, ha aconseguit un suport del 93,1% i la del Ripollès, encapçalada per l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, del 96,55 %.

Finalment, la de la Selva interior, liderada pel regidor de Santa Coloma de Farners, Carles Roca, ha rebut el 93,86 % de vots favorables i la de la Selva marítima, presidida pel gerent del Consell Comarcal, Martí Pujals, el 87,34 %.