Camprodon contractarà un gerent i modifica el pressupost

El canvi en els comptes no va comptar amb l'oposició, que considera la figura "innecessària"

03.10.2016 | 07:15
Una imatge del darrer ple de l´Ajuntament de Camprodon.
Una imatge del darrer ple de l´Ajuntament de Camprodon.

L'Ajuntament de Camprodon va aprovar la modificació del pressupost del 2016 per tal d'incloure la partida destinada a pagar un coordinador de serveis que exercirà funcions de gestió i coordinació general de l'entitat. És a dir, un gerent. Ho va fer en el darrer ple i amb l'oposició del grup Tots per Camprodon.
L'argument de l'equip de govern Junts per Camprodon ERC és que permetrà millorar l'eficiència en la prestació dels serveis i, alhora, optimitzarà el temps i els recursos municipals. El nou coordinador ocuparà un lloc de personal eventual dins la plantilla de l'Ajuntament, una mesura prevista en la Llei reguladora de les Bases de Règim Local per a aquells casos en què cap membre del govern municipal presenta un règim de dedicació exclusiva, com és el cas de l'Ajuntament de Camprodon.
L'oposició s'oposa a la creació de la nova figura de coordinador perquè la creu innecessària. Argumenten que el gerent tindrà un sóu de 36.000 € anuals, més la Seguretat Social, per una dedicació del 80%. També indiquen que -segons el seu criteri- el gerent farà la feina que correspon a l'alcalde. Recorden que durant el període que van tenir el govern municipal mai van necessitar la figura d'un gerent. Van manar entre el 1995 i el 2015. En aquest darrer any van sortir de l'Ajuntament, arran d'un pacte de govern entre Junts per Camprodon i ERC. Van indicar que el temps demostrarà si el gerent a la pràctica farà les feines de l'alcalde.
El ple també va aprovar incloure dins del pressupost la inversió per finalitzar Cal Marquès -finançada en bona part per fons europeus-, els treballs per al control de la legionel·la al pavelló municipal d'esports, les inversions per les obres de la pujada de la plaça Santa Maria i els vestidors de la piscina municipal -tots ells amb finançament de la Diputació de Girona. Aquestes són les actuacions que també la sessió plenària va aprovar integrar dins el pressupost 2016 tot entenent-les com a "obligacions de reconeguda necessitat i urgència".
A més de la figura del coordinador de serveis, el ple va valorar la figura del vigilant nocturn creada el passat estiu. El vigilant va haver de procurar per combinar el lleure dels estiuejants amb la garantia del descans dels veïns. Va procurar pel tancament de les terrasses a l'hora establerta a les ordenances i evitar sorolls excessius.
L'equip de govern també va fer constar que l'ajuntament ha dissenyat l'esborrany del projecte per construir la Torre de Comunicacions per als veïnats de Rocabruna, Beget, Font Rubí, Salarsa i Bolòs. El projecte preveu una despesa de 150.000 € per poder solucionar un problema en la recepció de la telefonia en els agregats de la periferia del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema