La Trobada Coll de Panissars va celebrar ahir la seva 31a edició amb una trentena d'assistents. Aquest acte es fa en commemoració del 731 aniversari de la Victòria Catalana, esdevinguda entre els dies 30 de setembre i 1 d'octubre del 1285, que va donar per finalitzada la croada contra la Corona d'Aragó, amb el resultat d'una severa derrota de l'exèrcit francès de Felip III, batut en la retirada pels catalans.

Aquesta jornada, que any rere any se celebra, està organitzada per l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i, a més, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Jonquera i l'Escola de Música de la Jonquera.

L'acte va començar a dos quarts de 12 del migida amb una ofrena floral a l'estela commemorativa del coll de Panissars amb els discursos de Sònia Martínez i Juli, alcaldessa de la Jonquera, Jaume Ricart, regidor d'ERC de l'Ajuntament de la Jonquera i respresentats de l'IPECC i les JERC de la Jonquera i de Figueres, entre altres. A més, la professora Daniela Grau va recordar la massacre d'Elna del 1285 per l'invasor francès Felip l'Ardit.

L'acte va estar acompanyat musicalment per Sergi Labarta, professor de l'Escola de Música de la Jonquera, que va interpretar diferents peces, entre les quals va destacar el cant dels segadors, l'himne nacional de Catalunya.