El Baix Empordà és la comarca més afectada pels incendis forestals a l'estiu

Durant la campanya forestal s'han cremat 114 hectàrees a tot Girona i en tot el 2016 n'han estat 134

03.10.2016 | 20:29
El Baix Empordà és la comarca més afectada pels incendis forestals a l'estiu

El Baix Empordà és la comarca on s´ha cremat més superfície forestal durant l´estiu. En total, els incendis han afectat fins a prop de 47 hectàrees. Això representa ­gairebé la meitat de les hectàrees que des del 15 de juny al 15 de setembre –període de campanya forestal– han fet mobilitzar els Bombers a tota la demarcació de Girona. I és que durant aquest període han cremat 114 hectàrees en incendis forestals.

Cal destacar que des que ha començat l´any, els incendis han acabat amb 134,2 hectàrees a la província i que enguany no s´ha notat tant la desestacionalització dels incendis com s´estava veient en els últims anys. Si es miren les dades, s´observa la majoria de superfície afectada s´ha vist destruïda entre juny i setembre, en l´època que es considera habitual per als incendis forestals.

Si s´analitza per nombre de fets, durant la campanya d´enguany hi ha hagut fins a 55 incendis que han afectat superfície forestal, segons es desprèn de les dades provisionals de la Direcció General de Forests. Analitzant-ho per comarques, l´Alt Empordà és la zona on durant l´estiu s´han concentrat més fets però en canvi, la superfície afectada ha estat menor. Un total de 17,431 hectàrees.

Per contra, el Baix Empordà i la Selva són les àrees de la demarcació que han viscut amb més virulència els efectes dels focs forestals. Al Baix Empordà han estat afectades fins a 46,9 hectàrees i a la Selva fins a 46,8. No hi ha hagut tants focs com a l´Alt Empordà. A la comarca de la Selva se n´han produït 11 i al Baix Empordà, 15.

Els incendis més destacats a la demarcació han estat entre juliol i agost. El més important quant a superfície cremada és el que va produir-se entre Camallera i Vilopriu, per tant, va afectar les dues comarques de l´Empordà. En total van cremar 76,80 hectàrees i segons van determinar els Agents Rurals va ser provocat. Almenys per un piròman que des de temps enrere fa mal en aquesta zona de la demarcació. A Vilopriu en només sis anys han patit 32 incendis forestals i encara no s´ha trobat l´autor del succés. Els Agents Rurals i els Mossos d´Esquadra van detenir un sospitós el 2012, però finalment el cas es va arxivar perquè les proves no eren concloents.

L´altre gran incendi de l´estiu a la demarcació va declarar-se el 24 de juliol a Blanes i va afectar un total de 26,93 hectàrees a la zona de Cal Sabater. Aquest va fer desallotjar més de 300 persones d´urbanitzacions i d´un hotel.

Pocs dies abans a la comarca de la Selva també es va produir un altre foc forestal, en aquesta ocasió a Santa Coloma de Farners, el 19 de juliol. Van desallotjar-se veïns d´alguns vials de la urbanització de Santa Coloma Residencial i les flames van afectar prop de 18 hectàrees de la serra de Coguls. En aquest cas l´incendi també va ser provocat, però per una recollida de bruc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema