El Baix Empordà és la comarca més afectada pels incendis forestals a l'estiu

Durant la campanya forestal s'han cremat 114 hectàrees a tot Girona i en tot el 2016 n'han estat 134

03.10.2016 | 20:29
El Baix Empordà és la comarca més afectada pels incendis forestals a l'estiu

El Baix Empordà és la comarca on s´ha cremat més superfície forestal durant l´estiu. En total, els incendis han afectat fins a prop de 47 hectàrees. Això representa ­gairebé la meitat de les hectàrees que des del 15 de juny al 15 de setembre –període de campanya forestal– han fet mobilitzar els Bombers a tota la demarcació de Girona. I és que durant aquest període han cremat 114 hectàrees en incendis forestals.

Cal destacar que des que ha començat l´any, els incendis han acabat amb 134,2 hectàrees a la província i que enguany no s´ha notat tant la desestacionalització dels incendis com s´estava veient en els últims anys. Si es miren les dades, s´observa la majoria de superfície afectada s´ha vist destruïda entre juny i setembre, en l´època que es considera habitual per als incendis forestals.

Si s´analitza per nombre de fets, durant la campanya d´enguany hi ha hagut fins a 55 incendis que han afectat superfície forestal, segons es desprèn de les dades provisionals de la Direcció General de Forests. Analitzant-ho per comarques, l´Alt Empordà és la zona on durant l´estiu s´han concentrat més fets però en canvi, la superfície afectada ha estat menor. Un total de 17,431 hectàrees.

Per contra, el Baix Empordà i la Selva són les àrees de la demarcació que han viscut amb més virulència els efectes dels focs forestals. Al Baix Empordà han estat afectades fins a 46,9 hectàrees i a la Selva fins a 46,8. No hi ha hagut tants focs com a l´Alt Empordà. A la comarca de la Selva se n´han produït 11 i al Baix Empordà, 15.

Els incendis més destacats a la demarcació han estat entre juliol i agost. El més important quant a superfície cremada és el que va produir-se entre Camallera i Vilopriu, per tant, va afectar les dues comarques de l´Empordà. En total van cremar 76,80 hectàrees i segons van determinar els Agents Rurals va ser provocat. Almenys per un piròman que des de temps enrere fa mal en aquesta zona de la demarcació. A Vilopriu en només sis anys han patit 32 incendis forestals i encara no s´ha trobat l´autor del succés. Els Agents Rurals i els Mossos d´Esquadra van detenir un sospitós el 2012, però finalment el cas es va arxivar perquè les proves no eren concloents.

L´altre gran incendi de l´estiu a la demarcació va declarar-se el 24 de juliol a Blanes i va afectar un total de 26,93 hectàrees a la zona de Cal Sabater. Aquest va fer desallotjar més de 300 persones d´urbanitzacions i d´un hotel.

Pocs dies abans a la comarca de la Selva també es va produir un altre foc forestal, en aquesta ocasió a Santa Coloma de Farners, el 19 de juliol. Van desallotjar-se veïns d´alguns vials de la urbanització de Santa Coloma Residencial i les flames van afectar prop de 18 hectàrees de la serra de Coguls. En aquest cas l´incendi també va ser provocat, però per una recollida de bruc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema