L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprova en el ple del dijous una moció per eliminar simbologia franquista de la ciutat. La moció, presentada a proposta dels tres grups del govern -ERC, TSF i PSC- va comptar amb el vot favorable de tot el consistori municipal.

L'escrit denuncia que tot i fer gairebé 41 anys de la mort del dictador Francisco Franco, encara queda en la ciutat simbologia franquista que recorda aquest obscur període de la història. La moció recorda que a Sant Feliu de Guíxols encara queden molts indrets que amaguen simbologies i noms relacionats amb la dictadura franquista. Un dels casos més evident és el grup de cases o blocs de pisos anomenada Urbanización Miquel Mateu, que va ser construïda l'any 1962 i batejada així en honor al franquista que va entrar a Barcelona amb les tropes franquistes el 26 de gener de 1939 i que va ocupar els càrrecs d'alcalde de Barcelona i d'ambaixador a París, entre d'altres.

Així doncs, d'acord amb la Llei de memòria històrica que diu que "les administracions públiques en l'exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura", el ple va acordar: rebutjar enèrgicament la simbologia franquista que encara perdura a alguns punts de la ciutat; instar els propietaris dels edificis a la retirada de les plaques i els elements franquistes i, en el cas que no ho facin, l'Ajuntament es compromet a fer-ho d'ofici; i establir un conveni amb el Memorial Democràtic de Catalunya per realitzar un inventari dels llocs i espais vinculats a la memòria democràtica i la lluita antifranquista.