Després de 10 dies de celebració, l'Escala va tancar ahir la Festa de l'Anxova, que enguany celebrava la seva vint-i-sisena edició. La celebració dedicada al producte més popular del municipi va concloure amb el pregó del periodista, escriptor i guionista Jaïr Domínguez i l'entrega de l'Anxova d'Or, que enguany va recaure en mans del cuiner Marc Ribas.

La jornada d'ahir va suposar també el darrer dia de la sisena edició de la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que va començar el passat 23 de setembre i en la qual van participar un total de 43 establiments de l'Escala, que van preparar propostes gastronòmiques que tenien l'anxova com a denominador comú. "Sempre hi ha una lluita per saber qui és el millor del món, però en el cas de les anxoves això no passa, les millors del món són les de l'Escala, ningú no ho posa en dubte", deia Jaïr Domínguez en el seu pregó. La celebració va continuar amb l'entrega de l'Anxova d'Or a Marc Ribas i va seguir amb una cantada d'havaneres a càrrec dels Cantaires del Montgrí i la tradicional degustació popular de pa amb tomata i anxoves.

I és que l'anxova és en l'actualitat un dels màxims representants del municipi. De fet, "és estratègic per al municipi i un element de promoció que dóna a conèixer l'Escala", deia ahir l'alcalde de la població, Víctor Puga.