La Cursa de la Dona es va penjar ahir la medalla de ser la cursa més multitudinària de la història de la ciutat gironina. I a més, va ser per una bona causa: la lluita contra el càncer de mama. Una autèntica marea rosa va córrer i caminar plegada pels carrers gironins en una jornada festiva i solidària que va comptar amb la participació de 5.500 dones i nenes.

En la seva tercera edició, la Cursa de la Dona de Girona ja s'ha convertit en un clàssic i cada any supera la participació de l'any l'anterior. Enguany, part dels diners recaptats es destinaran al grup de dones afectades amb càncer de mama IRIS i al programa Guapes i Valentes de la Fundació Oncolliga Girona.

Amb sortida a les deu del matí al passeig de la Devesa, les participants van recórrer els carrers més emblemàtics de la ciutat de Girona en un circuit de cinc quilòmetres amb punt final a la Copa.

Diferents motius van empènyer les 5.500 dones que van participar a l'acte solidari. Algunes, per un familiar o amiga propera que pateix aquesta malaltia, altres per contribuir en la investigació del càncer de mama i la resta motivades per sortir a córrer en un dia solidari com va ser el d'ahir.

La Cursa de la Dona va celebrar la seva tercera edició, organitzada per Esports Parra juntament amb l'Ajuntament de Girona i l'Atletisme Girona, amb un rècord d'assistència. I és que davant de l'alta demanda per formar part de la prova, el límit de participació es va ampliar de les 5.000 a les 5.500 dones i una setmana abans de tancar el període d'inscripció, ja s'havia assolit aquesta xifra.

A més, la prova d'ahir també va comptar amb rècord de voluntaris, prop de 300, que van ajudar a fer que aquesta iniciativa solidària es desenvolupés amb total normalitat.

Èxit de participació

La regidora d'educació i esports de Girona, Isabel Muradàs, va reconèixer que la quantitat de dones que han participat enguany és "impressionant" i va voler destacar la sensibilització que generen activitats com aquesta.

Muradàs va assegurar que des de la seva regidoria estan molt contents per l'èxit de convocatòria i va detallar que de cara a l'any que ve hauran de repensar millor la cursa, perquè moltes dones no van poder participar-hi, ja que les inscripcions es van tancar abans del que estava previst perquè s'havia superat el màxim.

"Estem convençuts que l'any vinent encara serem més dones, i haurem de repensar la marxa per una qüestió de seguretat", va afirmar Muradàs, qui va ser l'encarregada d'atorgar els premis a les guanyadores de la cursa i del concurs de disfresses.

En primera posició va quedar Raquel Bosch seguida per l'Alba Batlle i la Gemma Frigola. La participant més veterana va ser la Flora Valenzuela, de 82 anys, i la més jove la Maria Garcia, de 3 mesos. En el concurs de disfresses, les guanyadores van ser el grup de noies que anaven de Wally, seguides de les Super Womans i del Peggy Team.

Entre les participants també es van poder veure cares conegudes del consistori gironí com l'alcaldessa, Marta Madrenas; la primera tinenta d'alcalde i portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque; i la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Desenvolupament local i Turisme, Glòria Plana.

Activitats paral·leles

Tant dissabte com diumenge es van dur a terme una sèrie d'activitats per completar l'oferta de la cursa. Així, el dissabte a la plaça Calvet i Rubalcaba es va dur a terme la Fira de la Corredora, una master class i diversos tallers relacionats amb la cursa. I durant la jornada d'ahir hi va haver inflables de la fundació SER.GI -per distreure els més petits i per recaptar fons per la fundació-, un concurs de disfresses, massatges a càrrec de l'escola EUSES i diferents punts d'informació de fundacions que treballen diàriament en la lluita contra el càncer de mama.

També en la jornada d'ahir es va organitzar una tallada de cabells solidària a càrrec de la Fundació Oncolliga Girona. Tothom qui va voler va poder tallar-se els cabells per només 5 euros, i tots els donatius, així com els cabells llargs tallats, es destinaran a Mechones Solidarios, un projecte que ofereix als afectats de càncer perruques de cabell 100% natural fetes a mida.

Aquesta iniciativa va tenir molt èxit i el degoteig de dones que van anar a donar cabells va ser constant durant tot el matí d'ahir, durant les tres hores que va estar en marxa l'activitat.

Davant la importància i èxit de la Cursa de la Dona, i sobretot pel seu caràcter solidari, altres entitats gironines van voler sumar-se a la jornada. Aquest és un esdeveniment inclòs dins la destinació de turisme esportiu (DTE). Per aquesta raó, els hotels de la DTE van oferir per aquest cap de setmana descomptes i avantatges per a les participants, igual que Renfe va oferir un descompte del 35% en els bitllets de tren amb destinació a Girona.

Tot amb l'objectiu que el públic que s'apropés fins a la ciutat gironina pogués gaudir tant de la cursa i de les activitats preparades al seu voltant com de l'oferta cultural, gastronòmica i d'oci que ofereix Girona.