Els aspirants a mestre hauran de superar més exàmens a part de la selectivitat

Dos-cents cinquanta estudiants d'Educació Infantil i Primària de Girona fan una prova pilot

04.10.2016 | 19:24

Dos-cents cinquanta estudiants gironins de primer curs d´Educació Infantil i Primària de la UdG ahir van posar a prova els seus coneixements amb dos exàmens similars a la nova Prova d´Aptitud Pedagògica (PAP) que, des del curs vinent, serà obligatori superar per poder accedir als graus de mestre.

A partir del juny de 2017, aquest serà un altre requisit que s´afegirà a la selectivitat per als estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior que vulguin estudiar magisteri. El 2014 es va introduir una PAP provisional en el Programa de millora i innovació en la formació de mestres que impulsen les universitats catalanes. Aquesta prova només avaluava el català i el castellà dintre de la mateixa selectivitat, tot exigint una mitjana de 5 i almenys una nota de 4 en cada llengua. L´any vinent, la PAP serà una prova específica que s´aprovarà amb un 5 sobre 10.

Ahir es va fer una prova pilot per avaluar el nivell dels futurs docents –el resultat es coneixerà al novembre– i afinar els continguts de la PAP definitiva. Aquesta examinarà la competència comunicativa i el raonament crític, d´una banda, i la competència logicomatemàtica, de l´altra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema