El Departament d'Ensenyament no sap a hores d'ara si construirà o no l'edifici per a l'escola Llums del Nord de Puigcerdà, pel qual va arribar a fer fins i tot una presentació de la maqueta l'any 2010. El centre continua en mòduls prefabricats i ofereix tots els cursos d'educació infantil i primària, i hi ha una comunitat educativa pendent del seu futur.

La direcció general del departament ha admès que ara per ara no sap si acabarà construint el nou edifici per a l'escola o si bé ho descartarà definitivament, fet que posaria en qüestió la seva continuïtat.

En aquest sentit, l'àrea de comunicació de la direcció general del Departament ha explicat que tot es decidirà l'any que ve després d'analitzar l'"evolució del padró", sobre el qual ha remarcat que està "amatent". Així, la tendència a l'alça o la baixa que mostri el padró municipal d'habitants de Puigcerdà i la projecció que permeti fer sobre la futura demanda de places serà la que marcarà el futur de l'escola. Els portaveus del Departament han remarcat que "tot dependrà dels nanos".

La direcció general del Departament també ha avançat que entre els mesos de març i abril de ?l'any que ve, "quan ja hi haurà la projecció del padró d'aquest 2016", el mateix Govern programarà una reunió amb l'Ajuntament i la comunitat educativa de l'escola per analitzar junts l'evolució del padró i la situació del centre.

L'escola Llums del Nord de Puigcerdà es va concebre com el segon centre d'ensenyament d'educació infantil i primària ceretà atesa la congestió que patia l'escola Alfons I. En la segona meitat de la dècada passada, l'escola Alfons I va arribar a tenir cinc línies, i el Departament va acceptar l'obertura d'una nova escola amb dues línies.