La Guàrdia Civil adjudica 55 de les 407 armes subhastades

La més cara que el cos policial ha pogut vendre és una escopeta que ha costat 450 euros i la més barata, només 20

05.10.2016 | 06:58
La Guàrdia Civil adjudica 55 de les 407 armes subhastades

La Guàrdia Civil de Girona ha adjudicat poc més del 13% de les armes que aquest any ha tret a subhasta. L'arsenal estava format per 407 armes i n'ha venut 55.

Al llarg d'aquests dies han rebut 84 ofertes per les escopetes, pistoles, carabines, rifles i revòlvers que havien posat a la venda. La subhasta es va fer ahir a les nou del matí a la seu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona.

L'adjudicació es va fer amb la modalitat coneguda com a sobre tancat que obliga els compradors a dipositar en un sobre el preu que estan disposats a pagar juntament amb el comprovant que han pagat a Hisenda, el 25% del preu que posin a l'arma.

L'arma més cara que van aconseguir vendre va ser una escopeta Benelli que va costar 450,05 euros al seu comprador. I la més barata també va ser una escopeta de tipus Chimbo, que va vendre's per 20 euros.

Segons van explicar des de la Guàrdia Civil, la resta d'armes que no s'han aconseguit col·locar ?durant la subhasta seran destruïdes.

Cal recordar que, habitualment, l'arsenal que s'ha pogut veure des del dia 26 al 30 de setembre a la Comandància es troba en mans de la Guàrdia Civil després que, en la seva majoria, els seus propietaris hagin entregat l'arma després que els ha caducat la llicència d'armes i que, després de dipositar-les als policies i passat un any no les han tornat a reclamar. Però també es poden trobar casos d'alguna peça que prové d'algun afer judicial.

En aquesta ocasió es destruiran totes les armes perquè no n'hi havia cap d'especial o amb algun tipus de valor històric. Algun cop s'han donat a museus però no n'ha estat el cas.

De les 407 armes que es venien, finalment hi va haver 84 ofertes. Entre l'arsenal que se subhastava hi havia 323 escopetes, 25 pistoles, 23 carrabines, 10 rifles i 16 revòlvers. I finalment es van vendre 55 peces de l'arsenal. En concret, sis carrabines, 36 escopetes, tres pistoles, quatre rifles i quatre revòlvers.

Una subhasta per any
La subhasta de la Guàrdia Civil es va celebrar ahir a les nou del matí davant la presència de més de 200 persones. La venda d'armes, del 13%, és una tendència ja que si es compara amb els darrers anys cada vegada s'adjudiquen menys peces. De fet, en la subhasta que es va celebrar l'any 2015 de les 268 armes que van sortir a la venda a la Comandància de la Guàrdia Civil, només 24 es van arribar a adjudicar. Com ha passat aquesta any, l'aparell més car va ser una escopeta que es va vendre per 611 euros i la més barata una altra que en va costar fins a 37,5 euros. Durant tots els dies, la Guàrdia Civil va rebre un total de 41 ofertes.

Cal dir, però, que en l'arsenal d'aquest any la quantitat d'armes que s'han pogut veure a la seu del carrer Emili Grahit s'ha incrementat. Ha crescut en un 48,2% respecte al del maig de l'any passat. I és que enguany es van subhastar 407 armes mentre que llavors en van ser 268.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

Salut i Girona preveuen tractar la ubicació del nou Trueta abans d´un mes

El Departament i el consistori es reuniran en les properes setmanes per parlar dels terrenys que...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Enllaços recomanats: Premis cinema