L'Audiència de Girona va jutjar ahir tres socis d'una empresa d'ambulàncies amb seu a Banyoles acusats d'apropiar-se de 359.402,65 euros. El fiscal i l'acusació particular sostenen que, entre el març i el desembre del 2007, la mercantil va fer múltiples serveis de trasllat de pacients per a mútues subcontractada per una altra empresa de transport sanitari de Barcelona. Segons les acusacions, tot allò que facturaven ho van acabar "incorporant al seu propi patrimoni" sense abonar-ho a l'empresa que els havia subcontractat. El forat es va detectar arran d'una auditoria interna. El fiscal demana 5 anys de presó per a dos dels socis mentre que l'acusació particular també ha assegut a la banqueta dels acusats el tercer processat. Les defenses sostenen que hi havia un "acord verbal" entre les dues empreses i que estava pactat que aquests diners servien per sanejar els comptes de l'empresa de Banyoles abans que la de Barcelona la comprés.

Segons el fiscal, dos dels socis de l'empresa d'ambulàncies de Banyoles van començar a treballar com a conductor i com a auxiliar de camiller per la mercantil de Barcelona el març del 2007. Es dedicaven a fer trasllats i serveis per a mútues i companyies de salut i també tenien com a missió intentar implantar la presència de l'empresa a les comarques gironines. En paral·lel, continuaven gestionant la seva pròpia empresa de trasllats sanitaris.

L'acusació pública sosté que, per facilitar que poguessin desenvolupar aquestes tasques, l'empresa de Barcelona es va encarregar de proveir-los amb ambulàncies, material i targetes de crèdit per cobrir les despeses generades per la feina. El problema va arribar quan, durant una auditoria interna, l'empresa que els havia subcontractat es va adonar que les ambulàncies que tenien a les comarques gironines no havien generat cap ingrés durant set mesos.

L'administrador va assegurar que per part de la seva empresa hi va haver "falta de diligència" en el control de les factures i ho atribueix al fet que tenien "confiança plena" en els empleats, perquè feia anys que tenien relacions mercantils. Segons l'acusació, durant els mesos que van estar contractats van estendre les factures a favor de la seva pròpia empresa i no la de Barcelona que els havia contractat.

El fiscal només acusa dos homes però l'acusació particular també dirigeix l'acusació contra un tercer soci de l'empresa de Banyoles, que mai va treballar per la mercantil de Barcelona. "Ni el conec, no sé per què és aquí", va afirmar l'administrador que exerceix l'acusació.

La versió dels fets que van oferir els dos principals acusats difereix de la de l'administrador. Van assegurar que van començar a treballar per a l'empresa de Barcelona com a conductor i auxiliar de camiller com a part d'un "acord verbal" segons el qual la mercantil barcelonina es comprometia a comprar-los la seva empresa, implantada al territori.

El motiu pel qual no van acabar fent arribar els diners a l'empresa que els havia subcontractat és perquè, segons diuen, havien acordat que l'import servís per millorar la tresoreria de l'empresa banyolina.