L'alumnat de Batxillerat de l'institut Pla de l'Estany estrena el barracó

El trasllat s'ha completat aquest matí amb l'ajuda de la Brigada Municipal de Banyoles

04.10.2016 | 18:09
Una de les primeres classes al nou mòdul prefabricat de l´institut Pla de l´Estany

L'alumnat de Batxillerat de l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles, ja ocupa el barracó on faran classe a partir d'ara. El trasllat s'ha fet efectiu aquest matí, més de tres setmanes després de l'inici del curs perquè el mòdul prefabricat va arribar amb retard i les obres per a la seva col·locació han tingut certa complexitat.

Aquest és el primer barracó que s'instal·la a l'institut Pla de l'Estany, que havia quedat petit a causa de l'augment d'alumnat d'ESO. L'equip directiu ha decidit que siguin els estudiants més grans, els que cursen Batxillerat el curs 2016-2017, els que es traslladin al barracó perquè hauran de continuar anant a l'edifici principal per treballar al laboratori o a la sala d'informàtica i són els que coneixen millor les instal·lacions, de manera que s'hi mouen amb més facilitat que l'alumnat que s'estrena al centre.

El director de l'institut Pla de l'Estany, Genís Barnosell, ha explicat que les classes de Batxillerat s'han fet amb normalitat aquest matí, tot i que un grup d'alumnes no s'ha traslladat al barracó fins a la segona hora de classes. A primera hora –l'activitat lectiva comença a les 8:20h– s'han acabat de traslladar taules i cadires que encara estaven a l'edifici principal, una tasca que ha comptat amb l'ajuda de la Brigada Municipal de l'Ajuntament de Banyoles. L'equipament nou compta amb quatre aules, tres serveis, dos despatxos petits i una estança auxiliar.

«Com a director, hauria preferit que el 12 de setembre haguéssim estat a punt», ha admès Barnosell, tot i que ha fet una valoració bona del resultat perquè «les intal·lacions eren necessàries per acollir l'inici de curs i les hem tingut prou a temps, hi ha molta gent que ha fet un esforç important perquè fossin aquí». «Eren unes obres prou complexes i val més uns dies tard i bé», ha remarcat.

Els usuaris del barracó són 78 estudiants de Batxillerat, distribuïts en dos grups de primer curs i un de segon. Fins avui, aquestes noies i nois s'han allotjat a l'edifici d'obra de l'institut Pla de l'Estany a l'espera de què el mòdul estigués a punt. Aquest va arribar al centre el 14 de setembre i, a banda de les obres habituals, la seva col·locació ha requerit la construcció d'un mur de contenció de formigó armat per assegurar el terreny amb un fort desnivell que ocupa l'institut. La direcció del centre parteix de la base que l'ús del barracó és provisional, fins que s'hagin escolaritzat tots els joves que s'emmarquen en el boom demogràfic de fa uns anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema