Dos-cents cinquanta estudiants gironins de primer curs d'Educació Infantil i Primària de la UdG ahir van posar a prova els seus coneixements amb dos exàmens similars a la nova Prova d'Aptitud Pedagògica (PAP) que, des del curs vinent, serà obligatori superar per poder accedir als graus de mestre.

A partir del juny de 2017, aquest serà un altre requisit que s'afegirà a la Selectivitat per als estudiants de Batxillerat i FP de Grau Superior que vulguin estudiar magisteri. El 2014 es va introduir una PAP provisional en el Programa de millora i innovació en la formació de mestres que impulsen les universitats catalanes. Aquesta prova només avaluava el català i el castellà dintre de la Selectivitat, exigint una mitjana de 5 i almenys un 4 en cada llengua. L'any vinent, la PAP serà una prova específica que s'aprovarà amb un 5 sobre 10.

Ahir es va fer una prova pilot per avaluar el nivell dels futurs docents i afinar els continguts de la PAP definitiva. Aquesta examinarà la competència comunicativa i el raonament crític, d'una banda, i la competència logicomatemàtica, de l'altra.