Les candidatures encapçalades per Mercè Homs a Barcelona i per Joan Reñé a Lleida es van imposar als seus contrincants en les eleccions territorials del Partit Demòcrata Català (PDC). A Tarragona, l'única llista que s'havia presentat, la liderada per Josep Maria Cruset, va obtenir el 93,62% dels vots. En total, 6.408 persones -el 61,47% del cens- van participar en el procés, de manera presencial o electrònica, entre divendres i ahir. A les direccions territorials també s'hi va afegir la nova figura del defensor de l'associat, que finalment ocuparà Iolanda Aguilar, que es va imposar amb el 59,52% dels vots davant de Iolanda Garcia, que es va quedar amb el 40,48% dels sufragis.

En la presentació dels resultats, la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, acompanyada del coordinador organitzatiu David Bonvehí, va posar de manifest que del procés participatiu se'n deriva un "missatge d'optimisme". "Nosaltres emplacem, des de la direcció executiva, als nous lideratges territorials del partit a sumar, a treballar des de la unitat", va assegurar. "Sumar i treballar des de la unitat per fer d'aquest partit un instrument molt potent al servei de la llibertat. No som un partit assembleari, però som un partit amb un constant diàleg intern amb els associats", va afegit Pascal.

Homs guanya amb polèmica

Homs, que va ser regidora pel districte de Ciutat Vella en el govern de Xavier Trias, es va imposar amb el 57,50% dels vots, amb un avantatge notable respecte a Teresa Pitarch Albós, presidenta de l'Institut Català de les Dones, que va obtenir el 28,56% i Glòria Freixa, de Generació Llibertat (amb 13,94%). Homs va afirmar que treballarà per dotar d'encara més força el partit i per fer costat a la gestió del president Puigdemont. "Sense nosaltres no seria tan fàcil d'avançar", va valorar la també germana de l'exconseller de presidència i portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs.

La polèmica va sorgir d'un missatge de Twitter de Xavier Trias de suport a la llista d'Homs, ja que això va generar malestar a la candidatura de Pitarch, qui ahir va considerar que això representava "maniobres de la vella política".