La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal de traficants que estava assentat a Salt. Es dedicava a subministrar marihuana, haixix i cocaïna a Girona i rodalia. La policia ahir va portar a terme l’operació a Salt, Vidreres i Caldes de Malavella. El cas està sota secret de sumari i els arrestats passaran a disposició judicial en les pròximes hores. Durant els escorcolls, la Guàrdia Civil va comissar drogues valorades en 15.400 euros.

El tinent coronel del cos policial a Girona, Jorge Cumba va explicar que tot l’operatiu d’ahir es va desencadenar d’una operació anterior i que, arran d’aquestes vigilàncies, van poder descobrir que el grup criminal ara desmantellat es dedicava a traficar amb drogues.

Des del Grup Sant Jaume

El centre d’operacions, segons va detallar el tinent coronel, es trobava a Salt mateix. Ahir, la Guàrdia Civil va fer escorcolls al carrer Esteve Vila i al Grup Sant Jaume de la població; en aquest punt és on hi havia més activitat delictiva.

El dispositiu va arrencar pels volts de les set del matí. La Guàrdia Civil, per ordre judicial, va entrar en diversos domicilis de Vidreres, Caldes i Salt per poder posar fi a aquest grup criminal.

A Salt la tensió veïnal va ser pal·lesa durant el matí arran de les detencions que els agents havien realitzat. En aquesta població gironina, l’operatiu també es va fer amb el suport de la Policia Local.

Els sis arrestats pels fets són de nacionalitat marroquina i ja compten amb antecedents policials.

Durant els escorcolls portats a terme ahir, els agents van fer les sis detencions i a més van aconseguir comissar fins a cinc quilos i 420 plantes de marihuana, 32 grams de cocaïna, 165 grams d’haixix i diners. També van intervenir documentació i objectes per manipular la droga.

El cas es troba encara sota secret de sumari i, per tant, per ara es desconeixen més informacions sobre el grup criminal que la Guàrdia Civil ha desmantellat. Els sis detinguts està previst que en breu passin a disposició judicial.