La regidora Lluïsa Pérez (ERC) va demanar un servei de bon dia similar al que dóna l'Ajuntament de Ripoll. Pérez ho va demanar al darrer ple de l'Ajuntament. Va argumenar que a la localitat hi ha moltes persones de més de 75 anys que viuen soles. Va valorar que seria bo per a aquestes persones que rebessin dues trucades setmanals per saber si estan bé, necessiten alguna cosa o tenen algun problema.

L'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué (MES), va recordar que l'Ajuntament sempre que ha tingut plans ocupacionals ha activat serveis d'atenció a la gent gran similars als demanats per Pérez.

Roqué va explicar que quan els plans ocupacionals van acabar, l'Ajuntament va haver de deixar el servei, però va donar el relleu al Consorci de Benestar Social perquè continués l'atenció.

Va valorar que els ciutadans paguen el servei de Benestar Social i que l'Ajuntament no està en disposió -almenys ara- de recursos per afrontar l'atenció personalitzada de les persones grans.

Va plantejar: "Una altra cosa és que disposéssim de prou recursos per detectar els casos que els serveis socials no detecten".

El cap dels republicans, Sergi Albrich, va incidir en el fet que la major part dels casos de necessitat detectats són perquè els ancians tenen una família que dóna avís de la situació.