ICV de les comarques gironines celebrarà el proper 15 d'octubre la seva assemblea en la qual s'escollirà la nova direcció de la demarcació. Si no hi ha cap imprevist, l'excandidata del partit a l'Ajuntament de Girona, Eugènia Pascual, el regidor a Banyoles, Joan Luengo, així com el regidor a Blanes, Víctor Catalan, seran les persones que assumiran el lideratge d'ICV a les comarques gironines. El fet és que tots tres formen l'única candidatura que s'ha presentat per dirigir el partit i que, per tant, se sotmetrà a la votació de l'assemblea. Qui encara és el president d'ICV a la demarcació, Marc Vidal, que ja havia anunciat que no optaria a la reelecció, explica que el nou lideratge seguirà l'estructura de la direcció nacional del partit.

D'aquesta manera, el lideratge d'ICV de les comarques gironines estarà encapçalat per Pascual, Luengo i Catalan. Pascual i Catalan ocuparan la figura de coordinadors, mentre que Luengo serà el portaveu. "Ara que es fa el relleu, és el moment d'adaptar-se a la nova situació", apunta Vidal, que valora que aquesta estructura és la "més oportuna" per dirigir el partit. Així mateix, Vidal subratlla que Pascual, Luengo i Catalan s'encarregaran de fer una proposta de persones que puguin formar part de l'executiva d'ICV a la demarcació. En paral·lel, a l'assemblea del proper 15 d'octubre també se sotmetrà a votació el document amb les línies estratègiques del partit. "És un document de propostes organitzatives que segueix les línies mestres traçades en àmbit nacional", avança Vidal.

Pel que fa a Vidal, una vegada hagi deixat la presidència d'ICV de les comarques gironines, es mantindrà com a diputat al Parlament i formarà part del nucli de coordinació de la nova direcció. "Estaré al peu del canó donant un cop de mà", conclou Vidal.