L'alumnat de Batxillerat de l'institut Pla de l'Estany, de Banyoles, ja ocupa el barracó on farà classe a partir d'ara. El trasllat es va fer efectiu ahir al matí, més de tres setmanes després de l'inici del curs, perquè el mòdul prefabricat va arribar amb retard i la seva col·locació ha tingut certa complexitat.

Aquest és el primer barracó de l'institut Pla de l'Estany, que havia quedat petit a causa de l'augment d'estudiants d'ESO. L'equip directiu ha decidit que siguin els alumnes més grans, els de Batxillerat, els que es traslladin al mòdul perquè han de seguir anant a l'edifici principal per treballar al laboratori o a la sala d'informàtica i són els que coneixen millor les instal·lacions, per les que esmouen amb més facilitat que l'alumnat nou.

El director del Pla de l'Estany, Genís Barnosell, va explicar que les classes de Batxillerat es van fer amb normalitat ahir al matí, tot i que un grup d'alumnes no es va traslladar al barracó fins a la segona hora de classe. A la primera, es van acabar de traslladar taules i cadires que encara estaven a l'edifici principal, una tasca que va tenir l'ajuda de la Brigada Municipal de l'Ajuntament de Banyoles. L'equipament nou compta amb quatre aules, tres serveis, dos despa-txos petits i un espai auxiliar.

Més de 3 setmanes de retard

"Com a director, hauria preferit que el 12 de setembre haguéssim estat a punt", va admetre Barnosell, tot i que va fer una bona valoració del resultat perquè "les instal·lacions eren necessàries per acollir l'inici de curs i les hem tingut prou a temps, hi ha molta gent que ha fet un esforç important perquè fossin aquí". "Eren unes obres prou complexes i val més uns dies tard i bé", va remarcar.

Els usuaris del barracó són 78 estudiants de Batxillerat, amb dos grups de 1r curs i un de 2n. Fins ahir, s'allotjaven a l'edifici d'obra de l'institut a l'espera de què el mòdul estigués a punt. Aquest va arribar el 14 de setembre i, a banda de les obres habituals, la seva col·locació ha requerit la construcció d'un mur de contenció de formigó armat per assegurar el terreny amb un fort desnivell que ocupa l'institut. El centre parteix de la base que l'ús del barracó és provisional, fins que s'hagin escolaritzat tots els joves que s'emmarquen en el boom demogràfic de fa uns anys.