L'organització criminal que es dedicava al tràfic de drogues i que va ser desmantellada ahir per la Guàrdia Civil operava des de Salt però utilitzava dues cases de Caldes de Malavella i Vidreres per cultivar marihuana.

A més, els traficants, tal com els agents van poder certificar durant els seguiments, venien la droga sobretot a joves i menors d'edat des dels pisos del grup Sant Jaume de Salt.

En l'operació anomenada Monar els agents van escorcollar fins a nou domicilis i van arrestar sis persones.

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, l'operació va començar el mes de març quan la Guàrdia Civil i la Policia Local de Salt van saber que en aquesta població del Gironès hi podria haver ubicada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Que es dedicava sobretot a la cocaïna i la marihuana, unes substàncies estupefaents que distribuïen a petits traficants i consumidors.

Incialment, els agents van centrar-se en veïns d'un grup de vivendes del Grup Santa Jaume ja que sense tenir cap tipus de feina, en canvi, portaven un nivell alt de vida.

Durant el temps que van estar observant aquests individus i els domicilis investigats, els agents van descobrir que hi havia un anar i venir de persones cada dia. I van veure que accedien a les vivendes dels traficats i s'hi estaven un moment i després en marxaven.

Cases ben vigilades

A més, els investigadors van saber que els investigats tenien cases fora de Salt on cultivaven la marihuana. Per aquest fet, els agents van anar a dues cases de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella i la de la Goba de Vidreres. Les van estar vigilant fins a comprovar que els caps de la banda hi anaven diversos cops cada setmana. No hi vivien però segons la Guàrdia Civil, per evitar que hi entrés algú les vigilaven i tenien gossos de raça perillosa, entre altres.

Aquest dimarts van decidir explotació l'operació perquè és època de recol·lectar la marihuana i després d'obtenir les ordres judicials corresponents van entrar als domicilis de Salt i la Selva.

Van localitzar-hi droga així com tres balances de precisió, dotze telèfons mòbils d'alta gamma, tres tauletes electròniques i dos ordinadors portàtils.

Segons la Guàrdia Civil, amb l'explotació de l'operació Monar es dóna per desarticulat un important grup criminal dedidat al tràfic de drogues a Salt, Girona i localitat de la zona.

Tot i això, l'operació segueix oberta i no descarten noves detencions.