Alerta per fortes tempestes a Girona. Des de quarts de vuit del matí ja afecten la demarcació i està previst que s'intensifiquin fins a la tarda.

El Servei Meterològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de pluja.

A la província, segons el SMC la previsió apunta que les tempestes més intenses seran entre les dotze i les sis de la tarda. Aquest avís abarca totes les comarques.

A Roses per exemple segons el Meteocat, han caigut 20 litres en només mitja hora.

A la ciutat de Girona la tempesta ha començat pels volts de les vuit del matí i va acompanyada de fort aparell elèctric.

Més d'un veí està explicant la seva situació i la necessitat de pluja a les xarxes socials.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Inuncat per les incidències causades per les tempestes d'aquest matí i per la predicció de pluges d'aquest migdia i tarda.

El Servei Català de Trànsit (SCT) alerta des del seu compte de Twitter que la gent condueixi amb prudència per les pluges que comencen a afectar bona part de Catalunya.

Protecció Civil ha rebut 87 avisos per incidències relacionades amb la pluja entre dos quarts de vuit i dos quarts de nou del matí, en especial al Barcelonès, però també al Baix Llobregat i la Segarra. Així, 56 d´aquests avisos s´han produït entre dos quarts de vuit i les vuit del matí mentre que la resta han estat entre vuit i dos quarts de nou del matí. A Barcelona, on han caigut xàfecs intensos poc després de dos quarts de vuit del matí, s´han registrat 37 avisos. A més, els accessos de l´estació de la línia 1 a Plaça Espanya per l´Avinguda Maria Cristina i les Arenes s´han hagut de tancar per inundació. D´altra banda, 3.000 abonats de Sant Cugat del Vallès s´han quedat sense subministrament elèctric per la desconnexió d'una línia de mitjana tensió, segons Endesa, que espera recuperar completament el servei a les deu del matí, tot i que ja es va fent progressivament. També hi ha hagut incidències puntuals a l'Alt i el Baix Penedès.