Banyoles avança en un pla de millora de la xarxa de carrils bici i dels camins que condueixen als centres educatius del municipi, un projecte que inclou la senyalització i la connexió del centre amb cinc trams nous. En aquest àmbit, l'equip de govern de CiU treballa amb Junts per Banyoles-ERC, tal com van acordar a canvi que els republicans aprovessin els pressupostos.

Entre els objectius que s'han marcat hi ha la connectivitat de la xarxa de carrils bici, la priorització dels que porten a escoles i instituts, la millora de la senyalització i la seguretat; a més de fer pedagogia sobre els drets i deures dels vianants, ciclistes i cotxes.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va recordar que "el pressupost de 2016 inclou la construcció de la passera de la riera Canaleta, a Can Puig, que permetrà anar de manera molt ràpida als centres educatius de Can Puig", tot evitant el risc que ara suposen els vehicles. Noguer va explicar que l'objectiu municipal és començar les obres abans d'acabar l'any. El batlle va dir que el seu partit va acceptar el compromís de parlar de mobilitat amb tots els grups municipals, als quals va assegurar que convocarà.

La portaveu de Junts per Banyoles-ERC, Roser Masgrau, va explicar que "participem amb molta il·lusió i responsabilitat en el procés de tirar endavant una bona xarxa de carrils bici", tot recordant que aquest va ser un dels punts que es van plantejar quan van votar a favor -"per primer cop des de feia anys", va apuntar- dels pressupostos municipals.