Nova denúncia per abusos sexuals a la demarcació de Girona. Una dona ha fet públic que un monitor va abusar d'ella en un casal de la ciutat de Girona quan ella tenia 10 anys.

La víctima, Marissa Butchossa, que ara té 48 anys, assegura que l'agressor va abusar d'ella en dues ocasions. El presumpte autor dels abusos sexuals tenia uns 18 anys quan van succeir els fets i actualment, segons la denunciant, viu a Santa Coloma de Gramenet i estaria lligat a una associació de centres d'esplai.

Segons va relatar en una entrevista a RAC1, ella és nascuda a Girona i quan tenia 10 anys va anar al casal de la parròquia de Sant Josep. Un jove que era el seu monitor hauria abusat sexualment d'ella i una de les dues vegades, ho hauria fet en presència d'una altra menor d'edat. La víctima ha denunciat els fets als Mossos però com que ha prescrit, el cas ha quedat arxivat.

Arran dels fets, la Marissa, que ara viu a Olot, assegura que va deixar de tenir una bona relació amb el seu pare i que les relacions amb altres homes quan havia d'anar "més enllà" van ser un problema. La presumpta víctima va destacar que ara feia públic el cas perquè "el fet de denunciar era una cosa massa íntima i jo necessitava fer-ho públic i perdonar-me a mi mateixa pel que va passar amb el meu pare i així ho he aconseguit".

El cas, en un racó del cervell

La Marissa va destacar que tot va començar, "un dia que em vaig quedar recolzada al llit i ell [el seu pare] em tocava la cama com jo faig als meus nens. Llavors ell m'estava tocant i va haver-hi un moment que vaig sentir una sensació d'angúnia i mai més em vaig poder sentir igual". La víctima també va remarcar que patir uns abusos "et condiciona la relació amb la resta del gènere masculí".

A més va dir que amb els nois, quan havia de fer un pas més enllà de ser amics, "posava una cuirassa". Per exemplificar-ho va explicar que el seu "primer petó amb un noi va ser als 30 anys".

La víctima va relatar que ella no havia estat conscient que havia patit abusos fins que els seus fills van haver de sortir de "l'entorn de l'escola" per fer activitats extraescolars i va afegir que durant aquests anys "si algú parlava d'abusos, pensava "ai pobre gent", però mai em sentia jo dient "ostres, a mi també m'ha passat". Mai, en cap moment".

Va concloure destacant que "era com si el record s'hagués quedat aparcat en un raconet del meu cervell". Josep Ramon Juárez, psicòleg de la víctima que també era present a l'entrevista, va relatar que hi ha casos en temes d'abusos sexuals en què "de cop s'obre el trauma, fins que en un moment donat surten els fets. Hi ha com un estímul, detonant, que fa que comenci aquest procés".

Finalment, la Marissa Butchossa va demanar que els casos d'abusos surtin a la llum i que les víctimes "no tinguin por" a explicar què els van fer. Va afegir que ella ho havia comunicat als seus dos fills i que ho havien entès tot i que al més gran li va costar.