El grup Municipal Units per Sant Feliu-ERC-AM ha anunciat que demana la devolució dels ingressos cobrats als contribuents de manera errònia per l'impost de plusvàlues. També demanaran que l'Ajuntament quantifiqui el cobrat de més en 25 anys.

La petició es concretarà en el ple extraordinari programat per avui a les 10 de la nit. En el ple ERC presentarà una moció que recorda la publicació en el Butlletí Oficial de la Província del 7 de desembre del 1991 de l'ordenança fiscal que fixava per a l'impost sobre l'increment de naturalesa urbana un tipus de gravamen del 20%.

Tot i això, amb posterioritat i fins la suspensió cautelar de l'impost acordada per l'Ajuntament des del dia 1 de setembre del 2016, l'Ajuntament ha estat aplicant un tipus de gravamen del 24% sense que consti ni es justifiqui l'aprovació de la modificació i la seva publicació.

La moció aposta per iniciar el procediment de revisió d'actes nuls establert en la Llei General Tributària per tal de procedir a la devolució dels ingressos indeguts en concepte de l'impost sobre l'increment dels valors de naturalesa urbana.

Al mateix temps, demanen que Xaloc i el Consell Comarcal de la Garrotxa paralitzin els cobraments i quantifiquin els diners cobrats de manera errònia.

Apunten que un cop estigués tot comptabilitzat s'iniciaria la devolució a tots els contribuents afectats i s'impulsaria un informe jurídic sobre els possibles efectes i responsabilitats que es puguin derivar d'aquesta situació.

ERC ha definit la proposta com una mesura d'urgència.