L'organització criminal que es dedicava al tràfic de drogues i que va ser desmantellada dimarts per la Guàrdia Civil operava des de Salt però utilitzava dues cases de Caldes de Malavella i Vidreres per cultivar marihuana. A més, els traficants, tal com els agents van poder certificar durant els seguiments, venien la droga sobretot a joves i menors d'edat des dels pisos del grup Sant Jaume de Salt.

En l'operació anomenada Monar els agents van escorcollar fins a nou domicilis i van arrestar sis persones. Els investigadors van saber que els investigats tenien cases fora de Salt on cultivaven la marihuana. Per aquest fet, els agents van anar a dues cases de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella i la de la Goba de Vidreres. Les van estar vigilant fins a comprovar que els caps de la banda hi anaven. No hi vivien però per evitar que hi entrés algú les vigilaven i tenien gossos de raça perillosa, entre altres.

Dimarts van entrar als domicilis de Salt i la Selva. Van localitzar-hi droga així com tres balances de precisió, dotze telèfons mòbils d'alta gamma, tres tauletes electròniques i dos ordinadors portàtils. Segons la Guàrdia Civil, es dóna per desarticulat un important grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Salt, Girona i localitat de la zona. Tot i això, l'operació segueix oberta i no descarten noves detencions.