L'episodi de pluges d'aquest dimecres es va saldar amb precipitacions a totes les comarques de Girona però més destacades a la comarca de l'Alt Empordà. A Roses, segons va informar el Meteocat, van descarregar fins a 22,6 litres per metre quadrat en només mitja hora. Al finaldel dia s'havia arribat a 25

La demarcació ahir estava en avís per intensitat de pluja i les precipitacions que finalment van obligar a Protecció Civil a activar en mode de prealerta el pla Inuncat per les incidències causades per les tempestes.

Entre els punts de la demarcació on va caure més aigua hi ha Viladrau (30 litres) Roses (25), Espolla (18,8) i Platja d'Aro amb 16,4. A Girona ciutat la tempesta va ser forta i de bon matí. Entre les set i les vuit va començar a veure's aparell elèctric i cap a les vuit va caure un fort ruixat però que finalment només va ser d'uns 8,7 litres.

Pel que fa a les sortides dels Bombers, durant el matí només van rebre tres avisos. En un dels casos, a Castell-Platja d'Aro van haver de retirar una palmera que va caure al mig d'un carrer i a Tossa de Mar van rebre l'avís que s'havia acumulat aigua en un domicili pel xàfec que havia caigut. El mateix a Lloret de Mar, però en aquests casos, els Bombers no van haver d'actuar.

Avaria al tren

Els trens de les línies R11 i RG1 van circular amb retards d'almenys 20 minuts per una avaria en el sistema de senyalització entre les estacions ferroviàries de Figueres i Llançà que van provocar les tempestes.