"Va ser caòtic. Això és impensable en un partit democràtic", va valorar ahir Juli Fernández del comitè federal de dissabte. "Un partit que proclama la democràcia per elegir els candidats mai hauria d'utilitzar els estatuts per destruir-los", va afegir Fernández. "L'actual situació és d'una preocupació enorme", va considerar Rafel Bruguera, que va dir: "El PSOE no hauria d'haver arribat a aquest extrem". "En el comitè federal ens en vam anar d'allò fonamental: el debat polític", va destacar ahir Sílvia Paneque.

"Anem a uns mesos complicats. Es trigarà temps a tornar a la normalitat perquè s'han comès uns errors tremends", va subratllar Bruguera. De moment, una de les incògnites de les properes setmanes és saber quina línia marcarà la gestora que ara dirigeix el PSOE. "No sabem com actuarà la gestora", va reconèixer ahir Marc Lamuà. Tot i això, va detallar que aquesta setmana la previsió és que es produeixi una trobada entre tot el grup parlamentari del PSOE i una altra reunió entre els diputats al Congrés que representen el PSC.

"Dins del grup del PSOE és evident que se senten diferents sensibilitats", va avançar Lamuà. "Estem a l'espera dels passos que pugui fer la gestora", va voler posar de manifest Fernández, que va apuntar: "El PSC s'ho mira des de certa distància, però nosaltres som socialistes i ens preocupa el problema del PSOE". Per això, Paneque va sentenciar: "Espero que aquesta gestora hi sigui en un període de temps al més curt possible".