La Generalitat ha convocat un concurs per llogar tres oficines a la demarcació de Girona per a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). En concret, el Govern català busca els locals a Figueres, la Bisbal d'Empordà i Santa Coloma de Farners. Els espais seran oficines de l'ATC i han de tenir una superfície amb prop de 200 o 300 metres quadrats. Les tres dependències a les comarques gironines formen part de la convocatòria que va publicar ahir el Diari Oficial de la Generalitat en la qual es liciten 14 locals a tot Catalunya, per ubicar-hi les noves oficines de l'ATC. Segons el Govern, aquest pas suposa el desplegament de l'ATC arreu del territori, tal com estableix el pla de la Hisenda Catalana.

D'aquesta manera, es dóna el tret de sortida al model d'implantació territorial de l'ATC que -segons la Generalitat- es basa en una xarxa d'oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya. "El desplegament territorial d'oficines forma part de l'estratègia de creixement de l'ATC i respon a la voluntat de preparar l'administració tributària per a l'assumpció de les plenes competències fiscals", va subratllar el Govern, que va afegir: "La implantació arreu del territori serà imprescindible en el moment en què l'ATC assumeixi la recaptació executiva dels deutors de les sancions de trànsit i dels principals ajuntaments", així com "una vegada hagi denunciat el conveni amb els registradors de la propietat, vigent actualment".

De fet, el sindicat CSIF va avisar aquesta setmana que vuit municipis de la província de Girona poden perdre les oficines liquidadores. El cas és que -com fixa el pla de la Hisenda Catalana- la Generalitat preveu assumir les funcions que actualment desenvolupen les oficines liquidadores, a càrrec dels Registradors de la Propietat.

Els preus màxims

Pel que fa al concurs per llogar els locals de les noves oficines, els espais de Figueres i Santa Coloma de Farners han de tenir entre 200 i 300 metres quadrats, mentre que el de la Bisbal d'Empordà, entre 250 i 350 metres quadrats. Segons la licitació, el preu màxim de Figueres és de 6,50 euros el metre quadrat mensual, mentre que el de la Bisbal és de 4,50 euros, igual que el de Santa Coloma. El Govern preveu que els contractes del lloguer es formalitzin el gener del 2017 i que les oficines estiguin operatives el juliol del mateix any, després de l'adequació dels espais. Actualment, l'ATC recapta 1.242 milions d'euros dels 3.097 milions provinents d'ingressos tributaris que no estan subjectes a les bestretes del sistema de finançament.