El col·lapse per renovar el carnet d'identitat a les diferents oficines de la Policia Nacional a Girona s'ha allargat fins al desembre, mantenint, així, una saturació que a l'estiu ja obligava a esperar dos mesos per fer aquest tràmit. Però ara les presses i la mala previsió davant un viatge de vacances -la causa que va donar el cos policial- ja no són el motiu, sinó la redistribució dels usuaris de les dependències de Lloret de Mar, que estan en obres.

La Direcció General de la Policia disposa d'un servei de cita prèvia accessible per Internet, a través del qual es pot demanar dia i hora per renovar el DNI. Ara, a les comarques gironines aquest servei està disponible a Camprodon, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Girona; Lloret n'ha quedat exclòs perquè no s'hi concertaran cites fins que les reformes hagin acabat, a finals d'any. En aquests moments, l'oficina garrotxina és la que dóna hora més aviat, però tampoc de manera immediata perquè les primeres dates disponibles són a la segona quinzena de novembre. A les altres tres, cal esperar fins ben entrat desembre.

Ahir, des del cos de la Policia Nacional a Girona van informar que el retard es deu a les obres que s'estan realitzant a Lloret de Mar, amb la primera planta tancada des de fa prop de tres setmanes i a punt de clausurar tot el servei, tan bon punt s'hagin atès tots els tràmits sol·licitats abans de l'inici dels treballs. Fa setmanes que a Lloret no es donen cites per gestionar cap document -aproximadament 1.400 al mes, segons les mateixes fonts policials- i es deriven a Girona i a Sant Feliu. Es preveu que els treballs a l'oficina lloretenca s'allarguin tres mesos, temps durant el qual es condicionarà l'espai i es milloraran tant els punts d'expedició com la sala d'espera.

La derivació dels seus usuaris ha causat el col·lapse, per exemple, de les instal·lacions de Girona, on cada mes se solen tramitar 3.500 documents. La Policia Nacional va explicar que sense les obres que afecten el servei de Lloret el retard seria d'un mes i va assegurar que les urgències s'acceleren, així com també que si algun ciutadà de l'àrea de Lloret té dificultats per desplaçar-se es buscarà una solució amb la unitat mòbil, en col·laboració amb l'Ajuntament.

L'espera per al passaport

D'altra banda, el cos policial va apuntar que la renovació del passaport acumula menys retard: la primera hora que ahir es donava a Girona era per al 31 d'octubre, per al 17 a Figueres i ja per al novembre a Sant Feliu de Guíxols.