La Comissió d'Urbanisme va aprovar ahir una modificació que permetrà que una multinacional holandesa s'instal·li al polígon de Massanes. L'empresa, Huijbregts SL, es dedica a fabricar ingredients en pols per a la indústria agroalimentària i vol obrir planta en una parcel·la de 23.000 metres quadrats. En concret, allò que va avalar Urbanisme és que a l'àmbit del polígon s'hi puguin edificar naus d'una alçada de fins a 15 metres (fins ara, el límit es trobava en 12) i que, puntualment, aquest màxim s'enfili fins als 25. "Això dóna resposta als usos logístics que necessita l'empresa holandesa", va concretar Serra.

La reunió d'ahir també va donar el vistiplau definitiu al text refós del Pla especial del nucli antic de Banyoles. D'aquesta manera, el document ja està llest per entrar en vigor. El pla especial abasta una superfície de 176.574 metres quadrats i substituirà l'anterior, que es va aprovar el 2009 i que una sentència del TSJC va declarar nul.

Parcel·les del casc antic

El document detalla què es pot fer a cadascuna de les parcel·les del nucli antic de la ciutat. A més, s'acompanya d'un plànol que dibuixa tot l'àmbit que hi queda inclòs. Entre d'altres, el traçat de la muralla, el sistema de recs (principals i secundaris) i diversos béns culturals d'interès nacional (BCIN).

Però si bé el pla especial de Banyoles va rebre l'aval de la comissió, a la comarca del Pla de l'Estany hi va haver un altre document que s'haurà d'esmenar. És l'avanç del nou Pla General de Camós, que ha de substituir el planejament aprovat l'any 2001 per a aquest municipi de 683 habitants. Aleshores, al poble es va preveure desenvolupar-hi fins a vuit nous sectors residencials, que sumaven un total de 240 habitatges. "La realitat, però, és que no se n'ha fet ni un", va dir Serra. Per això, Urbanisme ha emès un informe on demana a l'Ajuntament que marqui una agenda per començar a desclassificar tot aquest sòl. Al Gironès, la comissió ha tombat el pla especial per aixecar una passera sobre el Ter entre Sant Gregori i Bescanó. I a Olot, es van autoritzar els terrenys per fer-hi un dipòsit d'aigua.