El Departament d'Ensenyament ha actualitzat els títols de Perruqueria i cosmètica capil·lar i de Transport marítim i pesca d'altura, per tal de donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquest sector.

En el cas del cicle formatiu de grau mitjà de Perruqueria i cosmètica capil·lar, el nou currículum amplia els continguts relacionats amb el desenvolupament de processos de perruqueria que utilitzen tècniques i productes cada vegada menys agressius per al cabell, potenciant la integritat capil·lar. Els futurs professionals hauran de tenir coneixements d'hàbits saludables i de tècniques i cosmètics d'última generació. També s'introdueixen canvis en la formació en tècniques de perruqueria, barberia i cures cosmètiques masculines.

Pel que fa al cicle formatiu de grau superior de transport marítim i pesca d'altura, el nou currículum incorpora continguts relatius als avanços en les noves tecnologies i elements de seguretat que faciliten les tasques a bord, com sistemes de sonar, informació dels satèl·lits, implantació de programaris i teleformació, entre d'altres.