Un veí de Girona va ser detingut el passat dimecres 5 de setembre a Caldes de Malavella per circular a 173km/h, amb el permís retirat i sota els efectes de THC i cocaïna.

Els fets es van produir al punt quilomètric 704 de la carretera A-2, al terme municipal de Caldes.

L'home, que conduïa un BMW, va ser detectat al voltant de les nou del matí, quan una patrulla de Trànsit estava realitzant un control de velocitat a l'A-2. Els Mossos van detectar el turisme que circulava a 173 km/h en un tram on la velocitat limitada és de 120 km/h. És per això que els agents van fer aturar el vehicle i quan van identificar el conductor, que és veí de Girona, van detectar que el permís de conduir de l'home no estava en vigor perquè havia perdut tots els punts. Acte seguit, els agents van detectar que el conductor havia consumit THC i cocaïna després de realitzar-li les proves de detecció d'alcohol i drogues.

Amb tot, el conductor del vehicle s'enfronta a tres infraccions administratives relatives al trànsit i s'enfronta a la retirada de 10 punts del permís de conduir i a una sanció de fins a 1.600 euros.

La Selva, zona de detencions

La detenció del passat dia 5 a la zona de la Selva no és un cas aïlllat. El passat 20 de setembre, els Mossos van detenir un home de 39 anys, nacionalitat maliana i veí de Vidreres per conduir sense haver tingut mai el permís de conduir.

Els agents van detectar el conductor en un control policial que s'havia muntat a la C-63. Quan els Mossos van indicar al conductor que s'aturés, aquest va accelerar i va fugir. Els agents van perseguir el fugitiu, que es va incorporar a l'A-2 direcció nord. No va ser fins al punt quilomètric 698 de la mateixa via quan el conductor va sortir direcció a les Mallorquines. Tot i això, a causa de la velocitat excessiva a la qual circulava, el fugitiu va perdre el control del vehicle i va bolcar. Els agents van auxiliar l'home, que va quedar il·lès, i van activar els serveis sanitaris. Els policies van comprovar que el conductor mai havia obtingut el permís de conduir i que el cotxe anava sense assegurança. L'home va passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.