La desena edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres va tancar ahir amb un balanç molt positiu. Entre divendres i diumenge es van vendre un total de 205 cotxes a un preu mitjà de 12.000 euros, segons va explicar el regidor de Fires de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, al Diari de Girona. Així, el total de vendes ha superat els dos milions que preveia l'organització de la fira i s'ha arribat als 2.400.000 euros.

"La forta campanya publicitària que hem dut a terme i la importància que actualment té el mercat de segona mà, després que el govern hagi retirat el Plan Pive, explica l'èxit de vendes d'aquest any", argumenta Masquef davant la pujada de vendes de cotxes entre aquest any i el 2015, quan es van adquirir 150 vehicles.

Durant tres dies, uns 12.000 visitants van passar pel Recinte Firal de Figueres, que va comptar amb la presència de divuit expositors. En total es van posar a la venda uns 500 cotxes, entre els quals es podia trobar quilòmetres 0, vehicles de gerència o de segona mà de diferents gammes i preus.

Com l'any passat, entre tots els compradors se sortejaran divuit targetes d'aparcament gratuïtes per a tot un any a qualsevol zona blava de la ciutat de Figueres, una promoció facilitada per l'empresa municipal Fisersa. En les pròximes setmanes, l'Ajuntament anunciarà els guanyadors.

A més, per celebrar aquesta desena edició, tots els cotxes adquirits a la fira tenen una primera revisió i manteniment totalment gratuït. Una iniciativa que des del consistori preveuen mantenir en les següents edicions per la bona acollida.

"Estem molt contents d'arribar a la desena edi???ció d'una fira ja consolidada a les comarques gironines i que enguany ha fet un salt qualitatiu pel que fa a vendes", va exposar Masquef, qui va assegurar que en l'edició vinent se seguirà treballant en la mateixa línia potenciant la campanya publicitària, que és el que "més demanen els expositors". En aquesta edició, el consistori ha incrementat el pressupost en publicitat amb 2.000 €.

L'objectiu és, segons Masquef, que la Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres "continuï sent la fira automobilística referent dels vehicles d'ocasió i de quilòmetre 0 de les comarques gironines. I que la gent esperi l'arribada d'aquest certamen com una ocasió per canviar el cotxe", va afegir el regidor.