La Generalitat triga 83 dies a resoldre les peticions gironines de renda d'inserció

Denega prop de la meitat de les sol·licituds per incomplir requisits, com superar els ingressos o ser resident des de fa poc

11.10.2016 | 07:22
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa

La Generalitat triga 83,45 dies a resoldre les peticions que rep de la demarcació de Girona per la prestació de la renda mínima d´inserció. Aquesta ha estat la mitjana de resposta per part del Govern català en la primera meitat d´aquest any, tal com ha concretat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en un escrit de contesta a una pregunta parlamentària que havia formulat Ciutadans. La dada de 83 dies suposa una millora dels resultats de l´any 2015, ja que llavors la Generalitat va tardar 117,48 dies ?de mitjana? a resoldre les sol·licituds que va rebre de les comarques gironines per la renda mínima d´inserció. Es tracta d´un ajut dirigit als ciutadans amb greus dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d´atendre les seves necessitats bàsiques per viure en societat.

Girona és la segona demarcació amb la resposta més ràpida en les peticions de la renda d´inserció en la primera meitat del 2016, després de Tarragona (on és de 66,53 dies). En canvi, a Barcelona el Govern triga 117,90 dies a resoldre les sol·licituds d´aquest ajut i a Lleida 99,41 dies. Tot i això, en tots els casos la resposta d´aquest any de la Generalitat ha millorat respecte al 2015, perquè aleshores a Barcelona tardava 122,80 dies, a Lleida 120,59 i a Tarragona 86,44.

Pel que fa a la quantitat de peticions, el Govern català ha rebut en la primera meitat d´aquest any 837 sol·licituds de la demarcació de Girona per la renda d´inserció (en tot el 2015, hi va haver 1.804 peticions gironines). Ara bé, la Generalitat denega prop de la meitat de les sol·licituds que rep de Girona, ja que no compleixen els requisits de la prestació de la renda mínima d´inserció. Així, de les 837 peticions dels sis primers mesos del 2016, el Govern n´ha denegat 345 (el 2015, de les 1.804, en va rebutjar 1.053). El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies explica que, en la majoria dels casos, quan es pren la decisió de denegar les sol·licituds és perquè els ciutadans que ho demanen superen els llindars dels ingressos que es fixen per poder rebre l´ajut o són residents a Catalunya des de fa poc (com a mínim ha de fer dos anys).

Falta de documentació
La Generalitat també desestima altres peticions perquè no s´ha presentat la documentació necessària. En la primera meitat d´aquest any, el Govern ha desistit 31 sol·licituds de la demarcació de Girona per la renda d´inserció per falta de documentació (en tot el 2015, hi va haver 125 peticions gironines que la Generalitat va desestimar).

En els casos en els quals es deneguen les sol·licituds, les persones afectades tenen l´opció de recórrer la resolució a través de la via administrativa. Segons la resposta parlamentària de la consellera, en els sis primers mesos del 2016 el Govern català ha rebut set casos de peticions recorregudes (el 2015 n´hi va haver 37).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema