Girocòmic, la primera fira gironina dedicada exclusivament al còmic, i que es va celebrar aquest cap de setmana coincidint amb la mostra gastronòmica Firatast i el Saló Interquilt, dedicada a l'oci creatiu de les labors i les manualitats, té previst triplicar l'espai per a l'any que ve. Així ho va assegurar a aquest diari Jami Matamala, gerent d'Incatis, l'empresa organitzadora de les tres fires. Segons Matamala, en el primer any de vida d'aquesta mostra de la vinyeta il·lustrada, l'organització ha rebut una gran quantitat de noves propostes per a l'any que ve, tant per part d'aportacions de materials com per estands. Incati es va endinsar en un món "totalment desconegut" per a ells, segons admet Matamala, però després del primer any de vida s'han adonat que el món del còmic és "dinàmic".

Girocòmic, que va tancar ahir les seves portes, va centrar la seva activitat en tres grans vessants; expositors de venda de productes, història del còmic, i activitats relacionades, com projeccions, presentacions de llibres i dibuixants de vinyetes il·lustrades.

El Palau Firal de Girona va aglutinar entre 15.000 i 16.000 visitants en un únic cap de setmana, però l'organització no disposa de l'afluència de públic per a cadascuna de les tres mostres. Tot i així, Matamala creu que "la gran majoria" va visitar Firatast i que els tiquets d'entrada, que donaven accés a les altres mostres, van propiciar la rotació de públic en els tres espais, cosa que va provocar que "els visitants veiessin diferents fires".

I si bé és cert que l'organització té previst fer créixer la Fira del Còmic, per a Firatast vol mantenir l'actual format, que aglutina una quarantena d'estands. "No podem engrandir Firatast, perquè no tenim prou espai i perquè, en el cas de fer-ho més gran, crearíem incomoditat". I és que, justament pensant en la comoditat dels assistents, Incati va apostar enguany per reforçar la fira gastronòmica amb més taules i cadires que evitessin cues d'espera.

El caràcter internacional del Saló Interquilt va marcar l'edició d'enguany. Fins a Girona es van desplaçar estands expositors provinents d'Itàlia, Suïssa, França i Alemanya que veuen, en el mercat de les labors i les manualitats, una nova moda en auge, especialment envers el públic femení. Amb tot, la mostra de l'oci creatiu a base de diferents materials i textures va acollir també una variada oferta d'activitats com les sessions de tècniques de creació de diferents elements.