Una petició a Change.org reclama explicacions d'un cas d'abusos sexuals a una escola de Banyoles. Es tracta d'un fet dels anys 90 que s'ha conegut després que la seva víctima, Meritxell Carpio, ho fes públic en un llibre. El seu agressor, segons denuncia en el llibre L'inici del final, era un mestre del centre escolar Baldiri Reixach de Banyoles.

Ara la seva història ha arribat a les xarxes socials i una petició a Change.org reclama que els casos d'abusos sexuals no quedin en silenci i en la campanya titulada "Abusos a menors comesos en el passat a l'Escola Pública Baldiri Reixach de Banyoles" es reclama que s'aclareixi el cas. I per això, des de la petició, que ja compta amb 394 persones inscrites de les 500 previstes, es demanen explicacions públiques "per part del màxim responsable durant els anys que va succeir, dels professors que van permetre que passés i del professor assenyalat per tots els testimonis com a autor de les agressions".

En un acte celebrat a Banyoles i on es va presentar el llibre el setembre passat, diversos exalumnes van assegurar haver estat víctimes "d'abusos sexuals, físics i psicològics per part de l'exprofessor". Uns fets "gravíssims" i dels quals, segons van explicar, "altres professors eren coneixedors d'aquests fets lamentables i mai van fer res per aturar-ho". Els antics alumnes demanen explicacions "a les persones involucrades i responsables durant tots els anys que aquests fets tan menyspreables van succeir".

En declaracions a ACN fa pocs dies, Meritxell Carpio va fer balanç dels tres mesos posterior a la publicació del seu llibre i va explicar que des de llavors havia rebut trucades i missatges de suport. Arran del seu pas, van sorgir també una vintena de testimonis i de persones que afirmen haver patit maltractaments psicològics i físics. També hi ha tres dones que, com ella, asseguren haver patit abusos sexuals del mateix professor. Davant l'aparició de més casos, la víctima va destacar que s'estan estudiant com unir esforços per lluitar contra els abusos i va dir que es posaran en contacte amb l'Associació Mans Petites, creada arran del cas dels Maristes de Barcelona, per unir esforços.