Camprodon va sortir de la recollida comarcal per motius polítics

El fet que hi hagi sistemes diversos, segons els municipis, ha alterat l'economia d'escala

14.10.2016 | 08:50

L'alcalde de Camprodon Xavier Sala ha atribuït sobretot a motius polítics la sortida de Camprodon del servei de recollida comarcal. Ha raonat, en declaracions a Televisió del Ripollès, que entre els municipis del Ripollès hi ha 5 tipus de recollida diferents, per exemple a Sant Joan de les Abadesses fan el porta a porta des de fa temps. Segons ell, la disparitat de sistemes decidida en base a motivacions polítiques ha alterat l'economia d'escala. Es tracta del conjunt d'avantatges que s'obtenen per expansió d'una activitat. Són els factors que fan que el cost per unitat del productor disminueixi a mesura que la quantitat de producció s'incrementa.

És a dir, a Camprodon l'increment de volum de residus que suposa una recollida comarcal no suposa una reducció per Camprodon, perquè les altres localitats tenen diferents sistemes de recollida.

Si a la pèrdua de l'economia d'escala -segons Sala- se li afegeix un nou sistema d'imputació de despesa, Camprodon perd dins del servei de recollida comarcal.

Ha indicat que amb la sortida Camprodon hi sortirà beneficiat i no tant el Ripollès en sel seu conjunt. "Crec que és una bona notícia per Camprodon i no tant pel Ripollès", ha dit.

De moment, l'Ajuntament de Camprodon ha nomenat una comissió d'estudi per tal d'adjudicar un servei de recollida únic de cara al 2017.

El municipi estava dins de la recollida comarcal des del 1998, uns 5 anys després de l'aprovació, per part del Parlament, de la llei de residus que va establir els abocadors controlats i el triatge de residus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema