Figueres i Girona guardaran la marihuana fora de la comissaria

Interior posarà contenidors a l'exterior de les dependències per evitar que s'acumuli la droga als patis

12.10.2016 | 07:24

El Departament d'Interior posarà contenidors tancats a l'exterior de les comissaries de Girona i Figueres per guardar-hi la marihuana que els Mossos d'Esquadra comissin. Seran de lloguer, tindran 6 i 12 metres de llargada i evitaran que la droga (plantes i esqueixos) i tots els aparells per fer-la créixer s'amunteguin al pati o als soterranis, com ha passat en altres ocasions. Apart de la manca d'espai, la fortor que desprèn la marihuana, quan s'han desmantellat plantacions senceres, provoca molèsties als agents. El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha avançat que, en el cas de Girona, el contenidor "se situarà a la zona del Mas Xirgu, on hi ha la comissaria de Trànsit i les dependències dels ARRO". El lloguer dels contenidors va ser un dels temes que es van tractar durant l'última reunió entre els sindicats dels mossos i els caps de la Regió Policial de Girona.

La trobada entre els representants de la Trisindical (SPC, CAT i SME) i els comandaments de la Regió Policial es va fer a finals de la setmana passada. Entre els temes que es van tractar a la reunió, va tornar a aparèixer la problemàtica que suposen les intervencions de marihuana en algunes comissaries.

Quan es desmantella una plantació de marihuana, els mossos guarden part de la droga (plantes i esqueixos) com a prova judicial. En paral·lel, també custodien tota la infraestructura que permet fer créixer les plantes (tubs, aparells d'aire condicionat, ventiladors).

Molèsties als agents
Això ha provocat problemes en algunes comissaries, perquè la situació es pot allargar durant setmanes. Per una banda, perquè la fortor de la droga provoca molèsties als agents. I per l'altra, perquè hi ha hagut ocasions -com és el cas de Figueres- en què s'ha hagut d'hipotecar part del pati per guardar-hi els aparells i objectes.

Ara, el Departament d'Interior està pendent de llogar dos contenidors tancats per evitar aquestes situacions. "Serviran com a magatzem, tindran les mesures de seguretat adequades i permetran guardar-hi la marihuana comissada, en espera que el jutjat n'autoritzi la destrucció", ha explicat el director dels serveis territorials d'Interior.

Els contenidors tindran 6 i 12 metres de llargada. Aquests dos primers se situaran a l'exterior de les comissaries de Figueres i Girona, respectivament.

Durant la reunió, la Trisindical també es va queixar de la situació que es viu a la comissaria de districte de la Jonquera, situada en mòduls prefabricats. Asseguren que, durant l'estiu, moltes vegades hi havia només un sol mosso i que, fins i tot, algun dia ha estat tancada per manca d'efectius.

Des dels comandaments, segons recull la Trisindical en un comunicat, se'ls va assegurar que "sempre" hi havia una patrulla, que pujava des de Figueres. D'altra banda, el Departament d'Interior està treballant per enllestir el projecte de la nova comissaria al 2017.

Finalment, els sindicats SME, SPC i CAT van criticar que hi ha agents de Trànsit que patrullen sols quan van amb moto. Des dels comandaments, com precisa el comunicat, se'ls va dir que això respon "a moments molt puntuals o perquè s'ha espatllat alguna moto". La Trisindical, però, va demanar que no hi hagués excepcions i que, per seguretat, sempre sigui una parella d'agents motoritzats els qui surtin a fer ruta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Banyoles pot castigar el mal ús de papereres i contenidors amb multes de fins a 3.005 €

Banyoles pot castigar el mal ús de papereres i contenidors amb multes de fins a 3.005 €

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya contra l'incivisme basada en adhesius informatius

Què fer aquest divendres a les comarques gironines

Què fer aquest divendres a les comarques gironines

Teatre, concerts, les festes de Sant Martirià a Banyoles i actes solidaris a la nostra selecció

Tres detinguts a Girona en una operació contra el tràfic internacional de marihuana

Tres detinguts a Girona en una operació contra el tràfic internacional de marihuana

Utilitzaven mules per transportar la droga cap a Alemanya - S'han fet escorcolls a Salt i...

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

Es va veure envoltat de diverses polèmiques quan era director del CatSalut, arran del seu pas per...

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

Enllaços recomanats: Premis cinema