L'Ajuntament d'Olot ha començat a executar el projecte d'adequació de l'enllumenat viari. Segons va explicar el regidor d'Espai Públic i Infraestructures, Josep Gelis, es tracta d'adequar l'enllumenat viari d'Olot al reglament d'eficiència energètica. És una operació començada fa tres anys i accentuada a finals de l'any passat quan va tenir lloc un canvi legislatiu que obliga a canviar les lluminàries per leds. En el període es va substituir un 35% de les lluminàries per tecnologia led.

En l'etapa començada ara preveuen substituir 1.330 lluminàries per unes de noves de tecnologia led amb un menor consum. Gelis ha explicat que la nova il·luminació suposarà una sensació diferent, perquè serà més directa. Els llums nous suposaran un estalvi de 115 Ka de potència instal·lada i un estalvi de consum d'energia elèctrica al voltant de 450.000 kw/h any i un estalvi econòmic de 60 a 65.000 euros anuals. La feina la fa l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctrica (SECE). i va ser adjudicada per 502.748 euros.

Voreres

En la mateixa compareixença, Josep Gelis va anunciar que ja han començat les obres d'ampliació de les voreres del pont de la plaça del Palau. Segons ell, la intenció és millorar el pas i garantir l'accessibilitat. Una vegada finalitzada l'actuació, la vorera passarà a tenir 1,45 metres, mig metre més que en l'actualitat. Els treballs es fan de manera simultània als del gual de l'encreuament del carrer Bisbe Lorenzana amb Castellà i Lloveras.

El cost de l'acció actual és de 69.000 € i forma part del programa de conservació i millora dels ferms de l'anualitat.

Enllestides les dues actuacions, les màquines es traslladaran al carrer Fontanella, la plaça Balmes, Bernat Vilar , Bisbe Guillamet, Casimir Plana i Pou de Glaç per continuar el pla de voreres.