Neix una web que promou l'ofici de pastor i els seus productes

Pasturem.cat visibilitza els avantatges d'aquesta feina i ajuda a promoure el consum de proximitat

14.10.2016 | 12:43
Neix una web que promou l'ofici de pastor i els seus productes

Posar en relleu que de l'ofici de pastor se'n pot viure, defensar la preservació ambiental que fan els ramats i promoure el consum de producte de proximitat enfront la gran indústria agroalimentària. Aquests són els objectius que han guiat el naixement de Pasturem.cat, un nou portal d'Internet que ja està en línia. A dia d'avui ja compta amb una cinquantena d'associats de tot Catalunya i l'objectiu és arribar a assolir-ne un centenar més en els propers mesos. El portal, que té el suport del Departament d'Agricultura, compta amb un mapa interactiu que situa sobre terreny cada explotació i si és el cas- dóna informació sobre els productes (carn, formatges, làctics...) que s'hi venen. "El nostre és un dels oficis més antics i més necessaris", subratllen Marc Barrera i Judit Nadal, dos dels seus impulsors.

"La nostra és una opció de vida plenament vàlida i necessària". Aquesta és la idea que va guiar l'embrió de Pasturem.cat, un nou portal d'Internet que vol fer defensa dels pastors catalans. Impulsat pel col·lectiu Enramats, la iniciativa es va gestar, precisament, a través de les noves tecnologies. "Tenim un grup de Whatsapp i va ser allà on es va proposar crear una web que ens unís", concreta Nadal. La pàgina és sobretot una reivindicació de tot allò que suposa ser pastor. "Estem arrelats al territori, fem producte de proximitat i contribuïm a mantenir l'equilibri ambiental", explica Barrera.

"Una opció de vida"
"La nostra és una opció de vida que lluita contra l'abandonament del món rural i dels boscos", hi va afegir Nadal. A través de la web, per exemple, els pastors hi expliquen que el pasturatge permet reduir el risc d'incendis, perquè els animals (cabres, xais) mantenen net el sotabosc. "A les comarques gironines, per exemple, hi ha ajuntaments com Torroella de Montgrí o Colomers que impulsen aquesta silvicultura, contractant ramats per mantenir netes les franges de protecció", va dir Judit Nadal. La pàgina incorpora un mapa interactiu que permet visualitzar sobre plànol on es troben els associats i està pensada per reduir intermediaris entre pastor i usuari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema