L'Ajuntament d'Olot -en el termini de pocs dies- començarà el primer tram del passeig del riu Fluvià. Ho va anunciar ahir Josep Gelis (regidor d'Espai Públic i Infraestructures per CiU). Gelis va exposar que la primera intervenció serà al tram que surt del Molí d'en Climent, passa pel parc dels Nius i acaba a la palanca situada darrera de la benzinera de les Tries. Serà la primera acció directa a la idea del passeig del Fluvià des del 2010.

Segons va preveure, la intervenció ha d'estar acabada pel pont de la Puríssima. Va explicar que serà un camí d'1,80 metres d'amplada i d'uns 600 de llargada, amb terra de sauló. El cost de l'adjudicació -segons Gelis- és d'uns 65.000 €.

Va assenyalar que es tracta d'una adjudicació a la baixa. En un principi, l'Ajuntament havia previst aportar 100.000 € a l'obra. Gelis va assenyalar que la diferència serà destinada a millorar el parc dels Nius. Es tracta d'un parc situat al costat de la benzinera de la rotonda de l'entrada a Olot pel supermercat Consum. Per la seva visibilitat des de la carretera i pel fet de ser un lloc amb ombres és molt utilitzat durant l'estiu com a zona de pícnic.

El camí que ajuntarà el Molí d'en Climent amb les Tries serà la primera intervenció d'envelliment i millora de l'entorn del riu en uns 6 anys. La darrera acció va tenir lloc el 2010, quan l'Ajuntament socialista va posar miradors i va crear una ruta per a vianants de 402 metres entre el pont de can Russet i can Manel.

Després, la crisi econòmica va reduir les partides per a inversions i les accions directes a la vora del riu es van acabar. El que sí va augmentar va ser l'atenció a l'entorn. Les accions de neteja i d'eliminació d'arbres i de plantes invasores va tenir un increment en els plans d'ocupació de la Generalitat. La vora del riu durant anys ha estat una zona de generació de feina. Si es tenen en compte els percentantges d'ocupació, un cop calmada la crisi, l'Ajuntament ha retornat a la vella aspiració dels consistoris olotins dels darrers 30 anys.