El grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Campdevànol denuncia manca de rigor i de compromís de l'equip de govern convergent en el projecte de construcció de les noves escoles. Es tracta de les escoles que van ser començades en un solar on, després de 9 mesos de treball, hi van trobar fuel. La troballa del sòl contaminat va comportar la paralització de les obres i la cerca d'un altre terreny.

Els republicans consideren insuficients les explicacions que Joan Manso (alcalde per CiU) ha donat de la situació actual. Manso es va reunir amb els veïns i va exposar el seguit de reunions mantingudes amb els departaments d'Ensenyament i Salut i va mostrar el determini de trobar una sortida a la situació del projecte per a l'escola nova de Campdevànol.

ERC de Campdevànol exigeix a l'alcalde "rigor i quelcom més que compromís davant la població a l'hora de tractar projectes vitals per al municipi com la construcció de les noves escoles situades al carrer Puigmal".

Des d'Esquerra afirmen que Manso "no es pot presentar davant dels ciutadans amb una qüestió més que rellevant, com és el seguiment i la construcció de les noves escoles tan reivindicades sense documents". Li retreuen el fet de no tenir cap document signat, on es pugui llegir que el Departament d'Ensenyament no garanteixi per escrit que no continuarà les obres de l'escola en els terrenys contamimats.

ERC indica que demanarà el compromís escrit de no fer l'escola en terrenys contaminats a Ensenyament. A més reclamem una visita de tècnics i responsables de Salut al poble, perque expliquin la situació dels terrenys contaminats en un acte públic.