MERCATS

Amer, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Salt, Sant Antoni de Calonge, Sant Pere Pescador, Sarrià de Ter i Vilablareix.

TEATRE

GIRONA

A les 6 de la tarda a la sala La Planeta representació de «Santiago Amoukalli» de Lagartijas tiradas al sol dins de la programació del festival Temporada Alta de Girona.

LA BISBAL

A les 6 de al tarda al Mundial representació de l´obra «Un estiu a la platja» amb els alumnes de l´escola municipal de música El Gavià i l´Aula de Teatre de l´Escala.

SALT

A les 12 del migdia al Teatre de Salt, representació de «Pell de llarinté, cua de tiré» de Moisès Maicas dins de festival Temporada Alta.

FIRES

ARBÚCIES

Fira d´entitats - A partir de les 9 del matí a la plaça de la Vila fira d'entitats i de productes de l'economia social i solidària.

BANYOLES

Fira de la Ramona - De les 10 del matí a les 8 del vespre entre l'oficina de turisme i el camp de futbol Miquel Coromina fira de la Ramona amb creadors i artesans de diverses disciplines.

PLATJA D´ARO

Octoberfest

- De 2/4 d'1 del migdia a les 11 de la nit a la plaça del Mil.lenari fira de la cervesa amb 30 varietats d'arreu i cervesa artesana del país.

- A 2/4 de 7 de la tarda actuació de Percussió Ganxona.

- A 1/4 de 9 de la nit actuació del grup Què Tal?

PROJECCIONS

RIBES DE FRESER

Documental - A les 7 de la tarda al cinema Catalunya projecció solidària «Astral», documental de Salvados per l'ONG Open Arms.

PALAFRUGELL

Cinema - A 2/4 de 6 i a 2/4 de 8 de la tarda, al Teatre Municipal, projecció de «Antes de ti».

FESTIVALS

PALAFRUGELL

Festival de Jazz - A les 12 del migdia a la plaça Nova, actuació de The Slingshots. Roger Fullosoul (veu), Marc Mena (trompeta), Sergi Franch (saxo), Fran Palmero (baix), Albert Greenlight (guitarra), Eduardo Neto (bateria i cors), Aleix Sinteman (teclats i cors) i Jordi Casas (percussió). Gratuït

CONFERÈNCIES

NAVATA

Videojocs - A les 9 de la nit al centre cívic conferència i col.loqui sobre els videojocs i la revolució d'una indústria amb David Darnes.

APLECS

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Aplec Verge Bon Viatge

- A 2/4 de 10 del matí a l'Ermita de Sant Elm Santa Missa i concert, a càrrec de la coral del Monestir. Exposició de treballs de punt de creu, a càrrec d´Anna Casadevall i exposició de fotografies, a càrrec de Joan Ferrer.

- A les 12 del migdia audició de sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera (Agrupació Amics de la Sardana).

- A les 2 de la tarda arrossada popular a benefici de les millores de l´Ermita.

FESTES

CAMPDEVÀNOL

Festa del soci de la sardana - A partir de 2/4 de 5 de la tarda a la sala Diagona festa del soci de la sardana amb projecció de la pel·lícula «Campdevànol amb la sardana». Exhibició de punts lliures, lluïment i figures amb La Colla Sardanista Aires Gironins. Sardanes amb la Cobla la Principal d'Olot.

CISTELLA

Festa major

- A les 12 del migdia ofici solemne amb l'acompanyament musical de la cobla Cervianenca i tot seguit a la plaça dues sardanes.

- A les 5 de la tarda audició completa de sardanes amb la cobla Cevianenca i tot seguit bal amb el grup Boogie Woogie.

FLAÇÀ

Festa major

- A les 11 del matí ofici solemne.

- A les 12 del migdia a la plaça de l'església sardanes i vermut.

- A 2/4 de 5 de la tarda a la plaça del Carrilet audició de sardanes amb Foment del Montgrí.

- A 2/4 de 7 de la tarda al pavelló concert i tot seguit ball amb La Montecarlo.

LA BISBAL D´EMPORDÀ

Correllengua

- A les 11 del matí esmorzar popular amb botifarrada.

- A 2/4 de 12 del migdia animació infantil amb Jaume Ibars.

- A 2/4 d'1 del migdia jocs per la llengua.

- A les 2 de la tarda arrossada popular i concert amb Calitjes Fortes.

LES PRESES

La Gala

- A partir de les 11 del matí al carrer Major La Fireta.

- A es 11 del matí a la plaça Major Medievàlia, espai de jocs.

- A 2/4 de 5 d ela tarda pels carrers de la població cercavila i a continuació a la plaça Major ball dels gegants, la Granota i els Calabotins i tot seguit retorn de la faràndula.

- A les 7 de la tarda a la plaça Major cantada d´havaneres amb el grup Havaneres Si Fa Sol.

- A les 9 de la nit cercavila pels carrers, ball d ela Granota i dels Calabotins, ball nocturn dels gegants i espectacle de foc a càrrec del grup Pim, Pam Pum Foc.

MEDINYÀ

Festa major

- A les 8 del matí amb sortida des de la plaça de la Font inici de la marxa a Tomet.

- A 2/4 d'1 del migdia a la capella de Santa Fe missa.

- A la 1 de migdia a Can Garsa arrossada popular.

INAUGURACIONS

LA BISBAL D´EMPORDÀ

Exposició fotogràfica - A les 12 del migdia al Castell Palau inauguració de l'exposició del concurs de fotografia de la festa major.

MARXES

SANT CLIMENT SESCEBES

Marxa popular - A les 10 del matí des de Can Torres al veïnat de Vilartolí caminada popular per conèixer el territori del parc natural de l´Albera pes límits del camp de tir de la base militar de Sant Climent.

ESPORTS

PALAMÓS

Golf - A les 10 del matí, a la platja, 10è torneig de golf a la platja.

PORQUERES

BTT - A 2/4 de 10, a la zona esportiva, VI Copa Gironina BTT / Marxa popular.

MÚSICA

NAVATA

Concert - A 2/4 de 7 de la tarda al centre cívic concert de l'Oorquestra de Cambra de l´Empordà.

BALLS

SANT JULIÀ DE RAMIS

Ball - A les 6 de la tarda, al centre cívic, ball amb Trio Genions.

JORNADES

ARBÚCIES

A la Plaça de la Vila se celebrarà la 1a Jornada Cooperativista:

- A partir de les 9 del matí i durant tot el dia, parades dels productors de la bioregió nord de la Cooperativa Inegral Catalana. La moneda utilitzada serà el Faircoin.

- A les 11 del matí, al Museu Etnològic la Gabella, presentació del llibre «El Comú Català» amb presència del seu autor, David Algarra.

- A les 12 del migdia, al Museu la Gabella, xerrada «Què és la Moneda Social» sobre «ecos», ecotaxes i cooperatives.

- A la 1 del migdia, al Museu la Gabella, xerrada «Què és la FairCoop i el FairCoin» sobre al cooperativa per arribar a una economia justa.

- A les 4 de la tarda, a la laça de la Vila, espectacle infantil amb el pallassos Lo Biel.

- A les 5 de la tarda, a la Plaça de la Vila, acte institucional.

- A les 6 de la tarda, a la Plaça de la Vila, concert de Sílvia Tomàs Trio.

GASTRONOMIA

GIRONA

Jornada gastronòmica - Al llarg del dia a la plaça de Sant Pere, Fira Gastronòmica del casal independentista el Forn amb la presència de productors i proveïdors ecològics i de proximitat.

LLAGOSTERA

Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet - Fins al 6 de novembre jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet amb el Restaurant Ca la Maria, Restaurant Ca l´Artau, Can Cassoles, Restaurant Els Tinars, Hostal El Carril, Mas Roure, Restaurant Cal Degollat i Taverna de Can Pou.

LLORET DE MAR

Jornades gastronòmiques - Fins el proper 31 d´octubre celebració de les jornades gastronòmiques La cuina del peix de l´art amb els restaurants i hotels: Al Freskito, Bagua Lounge, Barca d´Or Rigat Park Hotel, El Calamar Daurat, El Racó de Fenals, El Rossell, El Toro, El Trull, El Ventall, Fenals Internacional, Freu Gran Hotel Monterrey, Giorgio, Il Brigantino, l´Arrosseria de Fenals, La Lonja, la Terrassa Vives, Les Petxines Hotel Excelsior, Marsol-Hotel Marsol, Mas Romeu, Mas Can Sabata, Hotel Santa marta, Sybius Cala Canyelles i Xaloc.

PALS

Jornades gastronòmiques del foie - Durant el mes d´octubre segones jornades gastronòmiques del foie amb els restaurants de Pals: Mas Pou, Sa Punta, Sol Blanc i Es Portal Hotel Gastronòmic i La Calèndula de Regencós.

PERALADA

Mostra gastronòmica - Al llarg del dia al centre social celebració de la 25a mostra gastronòmica am la participació de 40 cuiners i cuineres i la celebració de diverses activitats com concursos, tallers, dinar-degustació i ball.

TORROELLA DE MONTGRÍ

Jornades gastronòmiques de la poma - Durant aquest mes d´octubre celebració de l´onzena edició de les jornades gastronòmiques «La Poma a la Cuina». Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (L'Estartit).

EXPOSICIONS

BANYOLES

Al Museu Darder de Banyoles es pot visitar fins el pròxim 11 de desembre l´exposició de fotografies del XV Concurs de Fotografia de la natura. «Els insectes: animals amb sis potes». Amb les millors fotografies presentades en la nova convocatòria del concurs.

El Museu Arqueològic de Banyoles acull, fins el pròxim 20 de novembre, l'exposició «Tira del fil? del cotó més just», amb 24 fotografies del fotoperiodista Sean Hawkey que ha treballat per mitjans prestigiosos com el New York Times, BBC, The Guardian, entre d´altres. La mostra reivindica formes de producció alternarnatives al model d´explotació que regeix actualment.

BLANES

Al Casal Cívic Blanes (Can Borrell), s'hi pot visitar fins al pròxim 31 d'octubre l´exposició «Blanes amb l'Índia de Vicenç Ferrer», amb fotografies de Lorena Peláez, Carmen López i Tomàs Romero. En el marc del IV Blanes Photo Festival.

CADAQUÉS

El Museu de Cadaqués acull, fins el 17 d'octubre, l'exposició «Dalí, Duchamp, Man Ray. Una partida d'escacs», una mostra, comissariada per Pilar Parcerisas, que explica els vincles d´aquests tres grans artistes i les seves influències.

CASTELLÓ D´EMPÚRIES

La Basílica de Santa Maria acull, fins al pròxim dia 31 de desembre, l´exposició «L'Empordà i Terra Santa», de Lluís Roura

FIGUERES

El Museu de l'Empordà de Figueres acull, fins al pròxim 1 de novembre, l'exposició «La verema dels 80. Una emigració civilitzada» amb fotografies de Jordi Mestre i Vergés, i que recorda com fa 30 anys molts ciutadans viatjaven a França per treballar en la recollida.

GIRONA

El Museu d´Art acull fins al pròxim 1 de novembre «Santiago Rusiñol en terres gironines», una exposició que presenta una selecció d'obres, pintures, fotografies i textos que testimonien la vinculació de Santiago Rusiñol amb el territori gironí, i ben especialment amb Girona ciutat. L´exposició, que mostra 26 pintures més una vintena de dibuixos i fotografies a més de documents i escrits de Rusiñol, explora els itineraris gironins de l'artista.

Fins el 15 de gener es podrà visitar al Caixa Forum Girona la mostra «MY world. Reptes per a un món millor», que recull una iniciativa conjunta entre Caixa Forum i l'ONU, sobre els reptes mundials que cal superar per lluitar contra la pobresa i les desigualtats, aconseguint tenir un planeta sostenible.

L'Espai expositiu Santa Caterina de l'edifici de la Generalitat acull fins al pròxim 12 de novembre l´exposició que commemora el 350è aniversari de la primera pedra de l'antic Hospital de Santa Caterina a Girona.

El Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar acull, fins el pròxim 22 de desembre, l'exposició «Magma» de Jordi Mitjà, que enllaça amb la mostra «Systems», que es podrà veure fins al mateix dia al Bòlit de Sant Nicolau, i que consta d´una sèrie d´obres realitzades per Petra Feriancová.

Fins al 19 d´octubre a l´Estació Espai Jove ( C. Santa Eugènia 17), 23ena edició del Mostrar't amb «Idees i ideals, exposició d'art digital» de Kuba Vondra,

La Fundació Valvi acull, fins al pròxim 5 de novembre l´exposició titaulada «Mercè Huerta. L'essencial és mirar»

Al Museu del Cinema, exposició «Sota l´aigua. 100 anys de la primera pel·lícula submarina». L'any 1916 s'estrenava «20.000 leagues under the sea», la primera pel·lícula de ficció que incorporava imatges filmades sota l'aigua. El museu gironí ho commemora amb aquesta exposició que mostra aquest rodatge i el cinema submarí dels darrers cent anys. Fins al 29 de gener de 2017.

L´ESCALA

El Museu de l´Anxova i de la Sala acull de forma permanent una exposició que mostra un recorregut temàtic sobre la història de la pesca i la salaó al municipi de l'Escala, des dels seus inicis, així com la procedència i la textura dels diferents tipus de sal, en comerç marítim, la importància dels alfolins i dels usos de la sal en l'alimentació i en l'imaginari popular, a més d´altres aspectes de la tradició. Horari: De dilluns a dissabte de 10 h. a 13 h. i de 17 h a 20 h. Diumenges de 10 h a 13 h.

OLOT

El Museu dels Sants acull, fins al pròxim 20 de novembre, l'exposició «Identitats impossibles. Gènere, desig i iconografia». L'Institut de Cultura d'Olot i el Consorci d'Acció Social volen parlar a través de la mostra parlar de la diversitat sexual i gènere a través de la iconografia. Un dels fils argumentals de la mostra són uns vídeos que recullen fragments d´entrevistes a persones que representen diversos perfils del col·lectiu LGTBI.

PALAFRUGELL

El Museu del Suro de Palafrugell acull de forma permanent l'exposició divulgativa «Cork in progress». Per a més informació www.museudelsuro.cat.

Exposició El Museu Can Mario (Fundació Vila Casas) acull, fins el 27 de novembre, les exposició «Sur les chemins du bambou», de Laurent Martin «Lo», i «Taller BDN - Fet al tallerBDN. Tres cares d´un mateix rostre».

Exposició «Escenes del suro». Il·lustracions de Miquel Ros i Saballs. Cicle La joia del museu. Fins al 17 de maig de 2017 al Museu del Suro.

PALAMÓS

El Museu de la Pesca acull fins al 6 de novembre una exposició temporal dedicada al personatge de còmic Corto Maltés, creat el 1967 pel reconegut dibuixant italià Hugo Pratt. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 13,30 i de 15 a 19h.

PLATJA D´ARO

El Parc dels Estanys de Platja d´Aro acull, fins al pròxim 29 de gener de 2017, l´esctultura de gran format «Les pedres parlen», obra de Josep Canals.