La pluja d'ahir a la tarda no va impedir que Llagostera celebrés la XIV edició de la Fira del Bolet. Des de primeres hores del dia el nucli antic de la vila del Gironès va acollir més d'un centenar de parades en un mercat ambientat a principis del segle passat amb activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

El relatiu bon temps del matí, sense pluja, va propiciar la gran afluència de visitants des de primera hora, que es van superar amb escreix fins que va començar a ploure. Segons estimacions de l'Ajuntament, a pesar del temps incert i la pluja es van superar els 10.000 visitants.

La Fira del Bolet està organitzada per l'Àrea de Promoció Local de l'Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l'Associació de Restaurants de Llagostera que, fins al sis de novembre, ofereixen menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera ?l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Cada any hi ha hagut a la fira una mitjana de 10.000 a 12.000 visitants, que han pogut gaudir de les especies micològiques, així com de les varies atraccions festives com les d'ahir al matí.

Un any més l'exhibició de falcons va aixecar molta expectació entre els visitants. Tot i que el mal temps va impedir l'espectacle de dansa aèria previst com a cloenda de la Fira, els organitzadors van valorar molt positivament la celebració de la fira i ja han començat a treballar en l'edició de l'any vinent.

Entre les entitats que van participar en aquesta edició hi ha la Unió de Botiguers de Llagostera, el Casal Parroquial Llagosterenc, el Club Patinatge, els Golfus, els Canyeros i els centres educatius del municipi, que van aprofitar l'ocasió per recaptar diners per al viatge de final curs.

En aquesta edició hi havia un Fotocall del Bolet on la gent s'acostava vestida de pagès i el guanyador del concurs aconseguirà un menú per a dues persones.