Analitzar des d'una mirada crítica i gens autocontemplativa des d'una perspectiva històrica fins l'actualitat la comarca de la Garrotxa és el tema de l'Onzè Cicle de xerrades del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca.

La primera xerrada tindrà lloc demà divendres, dia 14 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de l'Arxiu Comarcal. La primera xerrada porta el títol de Com ens hem guanyat el pa a la Garrotxa. Es tracta d'una perspectiva temporal i d'anàlisi de l'evolució de les formes de vida tradicionals (agràries) fins a les més recents (industrials i de serveis). L'objectiu és detectar els indicatius que fan de la Garrotxa una comarca amb característiques pròpies. És a dir, que la realitat social, econòmica i cultural actual siguin diferents a algunes de les comarques properes.

Els ponents són Pere Lleonart, primer director del Gabinet d'Estudis Econòmics, i Àlvar Garola, professor i continuador en la direcció del mateix Gabinet. Es tracata d'experts en l'estudi i anàlisi de ciutats i comarques catalanes de nivell intermedi i han publicat obres sobre la Garrotxa.