La candidata a primera secretària del PSC, Núria Parlon, es va reunir ahir amb alguns militants gironins del partit. En la recta final de la campanya de les primàries per dirigir la formació, Parlon va ser a Girona i Figueres. Des de la capital de província, la candidata va remarcar que, si és escollida primera secretària, una de les seves prioritats serà que el PSC "recuperi el lideratge". També va reclamar que es "descentralitzi" la direcció de la formació, així com reforçar el municipalisme i la proximitat del partit des dels ajuntaments.

Parlon va explicar que tot i que hi havia "certa por i reticència" a la celebració de les primàries, el balanç del procés és positiu perquè hi ha hagut "joc net i capacitat de mobilització". La candidata va posar de manifest que aquest procés ha suposat la reactivació de les agrupacions socialistes catalanes. Parlon va confiar que això sigui símptoma de la millora dels resultats del PSC en el futur. Així mateix, va reivindicar que es treballi en la relació entre Catalunya i Espanya a través d'una reforma de la Constitució. També va avançar que, si és escollida primera secretària, una de les seves apostes serà dedicar més esforços a les polítiques dirigides cap a les persones més vulnerables de la societat.

La relació amb el PSOE

Pel que fa a la relació entre el PSC i el PSOE, Parlon va valorar que si es canvia el vot dels socialistes en una investidura de Mariano Rajoy (passant del no a l'abstenció), "no serà una qüestió entre Catalunya i Espanya, sinó de perdre la essa de socialistes". Parlon va considerar que seria una decisió que afectaria la "base política" de la formació que, segons la candidata, quedaria "desconcertada".

De cara a les primàries a la primera secretaria del PSC, que el partit celebra aquest dissabte, Parlon va recordar ahir que en la presentació d'avals va empatar amb el seu rival, Miquel Iceta. Per això, va esperar que la jornada de votació de dissabte sigui "profitosa". Parlon va subratllar que les meses tindran interventors de les dues candidatures de les primàries. En el cas de la demarcació de Girona, la federació del PSC habilitarà les meses de votació als locals de les principals ciutats gironines.