L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha adjudicat per un import de 241.758 €, amb l'IVA inclòs, la pavimentació dels carreres Sant Pol i Berenguer Arnau. L'obra també preveu l'adequació de l'entorn de l'església de Sant Pol. Havia estat l'església parroquial fins que el 1851 la funció va passar a l'antiga col·legiata del Monestir.

L'actuació, que començarà en breu, forma part del pla País d'art i d'història transfronterer. Es tracta d'un compromís de cooperació entre 24 municipis de la Catalunya del Nord i 7 de ripollesos, uns 38.500 habitants.

La voluntat del programa transfronterer és aprofitar tot el capital patrimonial, cultural i social de la zona per reforçar llaços i la catalanitat d'aquest territori i generar-hi desenvolupament territorial.

El compromís de Sant Joan de les Abadesses és fer actuacions per un valor de 424.923,40 €, dels quals 276.200,21 són de Fons Europeus i 148.723 corresponen a finançament o cofinançament de l'Ajuntament.

En el darrer ple, Ramon Roqué (alcalde de Sant Joan per MES) va dir: "Gràcies al projecte transforonterer hem pogut accedir a fons europeus POCTEFA".

Va explicar que els fons POCTEFA només van a projectes transfronterers i que en un àmbit molt gran només 12 municipis n'han rebut, un d'ells, Sant Joan de les Abadesses.