L'Ajuntament de la Vall tramita els darrers documents per tal d'incloure al Pla d'Ordenació Urbanísitca Municipal uns terrenys per a ús escolar. L'alcalde, Santi Reixach (CiU), va explicar que quan tinguin tota la documentació la presentaran a la Comissió Provincial d'Urbanisme i després tornarà al ple de la Vall de Bianya. Els terrenys estan situats al costat de la zona esportiva propera al centre cívic i a l'Ajuntament, al nucli de l'Hostalnou.

Reixach va explicar que la intenció de fer una escola a l'Hostalnou per a tots els nens de la Vall és de temps. Va assenyalar que entre el 2007 i el 2008 els responsables del Departament d'Ensenyament trobaven lògica la reivindicació d'una escola i semblava que, un cop estiguessin en disposició d'uns terrenys, la construcció de l'escola seria ràpida.

Això no obstant -segons Reixach-, la crisi va paralitzar les voluntats d'Ensenyament i de l'Ajuntament i es va estar una colla d'anys sense parlar de l'escola.

Va indicar que ara amb senyals del final o, si més no, de l'adaptació a la crisi, Reixach creu que és el moment de tornar a parlar d'una escola -segons ell- molt necessària. Ara, els nens de la Vall de Bianya van a escola a Sant Joan les Fonts i a Olot.