L'Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí Innovac, amb seu a Olot, ahir va presentar un premi a la innovació tecnològica que té com a objectiu incentivar projectes d'innovació tecnològica dins l'àmbit educatiu enfocats al sector carni porci.

Poden participar al premi estudiants de Batxillerat, Formació Professional i Universitat que estiguin estudiant l'últim curs dels estudis, durant el període 2016-2017, i que estiguin preparant el projecte de final de cicle. Tots els alumnes han d'estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya.

El projecte ha d'estar dirigit al sector carni porcí i ha de suposar una innovacio tecnològia tangible i aplicable.

Inclou granges, escorxadors, sales d'especejament, elaboradors de productes carnis, serveis auxiliars (genètica, pinsos, additius, maquinària, automatització, solucions d'higiene, envasos, embalatges, logística, energia, gestió de residus i subproductes).

El premi consisteix en 10.000 € repartits al 50% entre l'estudiant i el tutor que han realitzat el projecte. Al mateix temps, s'oferirà, a l'estudiant guanyador la possibilitat de formalitzar un contracte de treball en pràctiques en una empresa del sector carni porcí català.

Els projectes es poden presentar a Innovac, fins al 15 de juliol de 2017. La comunicació del finalistes a guanyador/a del premi es realitzarà com a màxim el dia 31 d'octubre de 2017 a través de la pàgina web d'Innovac i personalment als estudiants i tutors finalistes del premi.