La Uspac denuncia que les sabates de "xarol" que els Mossos d´Esquadra porten per treballar a diari acaben destrossades amb el temps. I destaquen que les noves que acaben des rebre es troben que les "les plantilles interiors es desfan i cau tota la escuma". Aquest no és el primer cop que el sindicat denuncia "la baixa qualitat del material de dotació" i recorden que no tenen sabates amb "protecció de punxades i aïllaments tèrmics".

El seu portaveu, Miguel Milagros diu porten una "uniformitat que té més de 30 anys i se´ns diu que hem de ser una policia moderna" i assegura que "la resta de policies en tenen una amb cara i ulls i tenen uniformitats operatives".

Pel que fa a les sabates, des de l´Uspac recorden que els agents les porten posades en "torns de 12 hores, són moltes hores i molts dies, i actualment durant anys als peus" i consideren l"amentable i una falta de respecte tenir que portar aquest material de baixa qualitat, podent produir llagues als peus"

Finalment reclama a la Direcció General de Policia que compri material policial "de qualitat", i que "comencin per canviar les sabates i botes per altres" ja que conclouen, "la feina policial molts cops comporta caminar, córrer, trepar, passar per camins, perill de punxades, rascades, estar molta estona de peu" ,